Kineski mobiteli, tableti i gadgeti » Klonovi napadaju » GooPhone N3 – Klon dostojan pravog Samsunga Note 3
GooPhone N3

GooPhone N3 – Klon dostojan pravog Samsunga Note 3

Kada pričamo o Android smartphone mobitelima Samsung je definitivno brend koji čvrsto stoji na vrhu s kvalitetom i inovativnošću koju donosi svakim novim Galaxy i Note modelom. Problem kod većine nas običnih smrtnika koji ne želimo (ne možemo) plaćati pretplatu od 300kn ili više mjesečno iduće dvije godine plus još dati 2000-3000kn ili više za sam uređaj, je upravo ta strašno visoka cijena. Smatram da vrhunska tehnologija treba biti dostupna što većem broju ljudi bez obzira na njihova primanja, ali nažalost živimo u takvom svijetu gdje to (još) nije moguće, a moje želje su za sada samo pusta utopija. Dok se to ne ostvari snaći ćemo se na načine koje znamo i umijemo, a za sve vas koji želite novi Samsung Galaxy Note 3, a ne želite izdvojiti toliko novaca, dolazi nam pristupačno riješenje iz Kine – GooPhone N3.

Prvo da spomenemo stavku koja sve vas zanima, a to je cijena. GooPhone N3 se prodaje na njihovoj službenoj stranici za svega $270 (oko 1500kn), što je zaista prihvatljivo s obzirom da dobijate mobitel otključan za sve mreže, odnosno niste vezani pretplatom ni za jednog operatera.

Goophone N3 MT6592

Što se tiče izgleda N3 je identičan Note-u 3 (iako ne mogu potvrditi specifikacije u mm), čak ima i pozadinski dio presvučen u kožu. Krasi ga ekran od 5.7 inča, Full HD zaslon, novi octa-core (osmo-jezgreni) procesor od 1.7GHz MTK 6592, 2GB RAM-a te 16GB veliki disk i kamera od 13MP (prednja kamera 5MP). Baterija je veličine kao i kod Samsunga, 3200 mAh, što i ne čudi s obzirom na veličinu samog uređaja.

GooPhone N3 – Review

Specifikacije su na mjestu i vidi se odmah da se radi o vrhunskom uređaju, vrhunskih performansi (Antutu test – 26674 bodova). Kakav je funkcionalno i koje još opcije pruža sam uređaj pri korištenju ne znamo, ali možemo pretpostaviti da je u tom dijelu Samsung ipak malo bolji. Najveća zamjerka GooPhone-u N3 je ta što nema S-pen stylus, što Samsung Note 3 diže na jedan viši nivo i čini uređaj zaista posebnim.

Zaključak – za ovu cijenu dobijate uređaj fenomenalnih performansi koji si nećete moći priuštiti kod domaćih mobilnih operatera bez obavezne pretplate na 2 godine.

A kakvo je vaše mišljenje, da li bi radije kupili GooPhone N3 za $270 ili Samsung Note 3 za oko $500 + ugovor na 2 godine?

O autoru Dražen

Dražen Praštalo je bivši vlasnik i osnivatelj TeleKineze, ljubitelj Apple proizvoda, ali i kineske mobilne tehnologije. Kada ne piše za TeleKinezu bavi se web dizajnom i internet marketingom.
error: Content is protected !!