Kineski mobiteli, tableti i gadgeti » Mobiteli » Snapdragon 830 će navodno imati 8 jezgri

Snapdragon 830 će navodno imati 8 jezgri

Snapdragon 820 je trenutno jedan od najbržih čipseta na tržištu i upravo zato su se neki kineski proizvođači odlučili upravo za njega jer koliko god MediaTek bio blizu, još uvijek zaostaje za Qualcommom. 820 je i velika prekretnica za ovu američku tvrtku zbog povratka Kyro jezgrama, s tim da ovaj čipset ima “tek” četiri jezgre. Zbog napredne tehnologije to nije nikakav nedostatak, pogotovo zbog prilično visokog takta (2,2 GHz) i 14-nm proizvodnog procesa.

Ove godine se očekuje Snapdragon 823 koji donosi još više frekvencije – čak do 2,8 GHz, a početkom sljedeće bismo trebali upoznati Snapdragon 830 koji će prema riječima industrijskog analitičara Pana Juitanga imati osam jezgri pri taktu od blizu 3 GHz. Zamislite koliko je tu procesorske snage, naravno, uz još jači GPU. Očekuje se i podrška za LTE Cat.16 (S820 ima Cat.12). Realno gledajući, i procesori slabiji od Snapdragona 820 su sasvim dovoljni za brzi rad telefona sa zaslonima rezolucije veće od 1080p, no ako 3D igre budu sve zahtjevnije (što je normalan razvoj mobilnog gejminga), naravno da su jači procesori nužni.

O autoru Krunoslav

Građevinar po struci, no pravu ljubav pokreće struja. Desetljeće i pol iskustva u mobilnoj tehnologiji, uvijek spreman za dobru raspravu :)

Preporučeni članak

Huawei G9 – predstavljanje 4. svibnja

Huawei je vjerojatno najaktivniji kineski proizvođač – svako malo upoznamo novi model. Nakon cijele serije …

error: Content is protected !!