Kineski mobiteli, tableti i gadgeti » Mobiteli » Lenovo A806 – Recenzija
Lenovo A806

Lenovo A806 – Recenzija

Specifikacije

 • Model: Lenovo A806
 • Na tržištu: Srpanj 2014
 • CPU: 8-jezgreni MTK6592 @ 1.7GHz
 • GPU: Mali450-MP4
 • Memorija2GB LPDDR3 RAM + 16GB ROM + vanjska (SD kartica) do 32GB
 • Ekran: 5-inčni  1280 x 720 piksela
 • Kamera: stražnja 13MP s autofokusom, blenda f/2.2;  prednja 5MP
 • Mreža: GSM + WCDMA 900/2100MHz + FDD-LTE B1/B3 (1800/2100MHz)
 • SIM: Mono SIM (standardna)
 • Povezivost: Bluetooth, WiFi
 • Senzori: Gravitacija, blizina, svjetlost
 • Baterija2500 mAh Li-polimer, izmjenjiva
 • OS: Vibe UI v2.0 (Android 4.4.2 – KitKat)
 • Dimenzije: 140.5 x 70.8 x 8.99 mm
 • Boja: crna

Uvod

Napomena: ako ste vlasnik mobitela Coolpad F1 pročitajte i pogledajte recenziju jer se na više mjesta referira na navedeni uređaj.

Nakon kupovine PC biznisa od IBM-a i daljnje proizvodnje računala pod svojim imenom, Lenovo postaje jedna od najpoznatijih tvrtki u računalnom svijetu. Osnovana je 1984. godine a danas vrijedi preko 18 milijardi USD. Ove godine kupuje i poznati Motorola Mobility koji osim Motorola mobilnih uređaja uključuje i Moto X, Moto G te DROID Ultra serije proizvoda. Lenovo već nekoliko godina obara prodajne rekorde i jedino Apple i Samsung imaju znatno veći udio u globalnoj prodaji mobilnih uređaja. U Kini je dio “velike petorke” koju čine još i Huawei, Coolpad, ZTE i Xiaomi

Model A806 dolazi na tržište kao “mlađi brat” uređaja A808t, poznatijeg kao Golden Warrior A8 a koji je namijenjen isključivo kineskom tržištu, odnosno radi na China Mobile mreži. Jedan je od prvih LTE mobitela s MTK6592 čipsetom na koji je “nakalemljen” MT6290 LTE modem radi potrebe za ponudom 4G/LTE uređaja koji su trenutno vrlo traženi na kineskom tržištu.

Unboxing

A806 dolazi u uobičajenoj eko dizajniranoj kartonskoj kutiji u kojoj su osim mobitela i kineski punjač s adapterom, USB kabel za punjenje i prijenos podataka, uputstvo i jamstveni list na kineskom

Lenovo-A806-Unboxing

Kvalitet izrade i dizajn

Kvalitet izrade je vrlo dobar. Apsolutno ništa ne škripi i ne uvija se i poklopac odlično zatvara poleđinu. Sve je vrlo kompaktno. Dugmad je na desnoj strani i sastavni je dio tijela mobitela (ne skidaju se sa poklopcem kao na nekim uređajima). Veći minus ide na nedostatak obavijesne lampice a manji na nedostatak pozadinskog osvjetljenja kapacitivnih tipki. Netko će na ovo imati ozbiljnu zamjerku ali stvarno nije problem pogoditi tipke i bez putokaza nakon kraćeg navikavanja. Ne dopada mi se ni smještaj USB utičnice na vrhu. Kamera viri par milimetara iz poleđine što nije najsretnije riješenje ali tako odmiče gornji dio mobitela dok je polegnut i oslobađa otvor zvučnika koji je smješten do kamere pa nema problema s reprodukcijom zvuka. Ispod kamere su dvije LED bljeskalice što omogućava bolje snimke pri lošem osvjetljenju. Poklopac je od sjajne i glatke plastike pa će biti potrebna kakva maskica. Zlu ne trebalo.

Na fotografijama mobitel izgleda odlično a u rukama skoro odlično. Razlika u dojmu je zbog sjajnog okvira koji je ipak samo od plastike. Iskorištenost ekrana je dobra, odnosno ima uzak rub između ekrana i bočnih stranica.

(fotografije mobitela su načinjene mobitelom Coolpad F1)

Ekran

Lenovo-A806-ScreenEkran je odličan i nema probijanja svjetlosti. Ima blago zelenkastu nijansu ali neka vas to ne zabrinjava. U postavkama sustava se nijansa i intenzitet boje mogu lako podesiti na potrebne vrijednosti. U prilogu na slikama je usporedni primjer s uređajem Colpad F1. Odziv na dodir je točan i ekran precizno registrira dodir u pet točaka. Mobitel je isporučen s folijom ali sam je uklonio jer prsti ne klize po njoj baš najbolje. Nema čuveni Gorilla Glass ali sam siguran da je površina od kaljenog stakla što je već gotovo standard u ovoj klasi, pogotovo kod poznatijih proizvođača. Već postoje u prodaji i stakleni protektori za A806 pa ni tu ne bi trebao biti problem. Automatsko osvjetljenje funkcionira bez greške.

 

 

 

 

Kamera i zvučnici

Glavna, stražnja kamera je dobra. U postavkama ima brojne opcije za podešavanja i razne korisne i manje korisne stvari poput uljepšavanja portreta, HDR simanja, panorame, snimanja iz više kutova, aktiviranje kamere osmijehom itd. U galeriji su fotografije načinjene ovim uređajem i umanjene na 1000px visine i u nastavku par usporednih primjera s mobitelom Coolpad F1.

Originali se mogu pregledati ovdje

Usporedni primjeri fotografija načinjenih mobitelima Lenovo A806 i Coolpad F1:

U primjerima se vidi da nema bitne razlike među kamerama osim što je primjetno da su makro fotografije nešto oštrije u centru slike kod A806 koji ima i točniju reprodukcija boja (detalj zgrade – zgrada je u originalu u pinky nijansi).

Prednja kamera ima nazivnu vrijednost od 5MP ali ne ostavlja dojam kvalitete. Dobro će poslužiti za video komunikaciju, za selfie fotke i ne baš.

Zvučnici su dobri a izlaz za slušalice još bolji. Testirao sam ga s odličnim kineskim in-ear slušalicama Knowledge Zenith A1 i dojam je vrlo, vrlo dobar. Sasvim jasno definirana zvučna slika. Audiofili će biti posve zadovoljni. Pročitao sam jednu recenziju u kojoj se spominje iritantni šum u slišalicama ali ovdje od toga nema ni Š a izlaz je toliko snažan da ne preporučujem korištenje slušalica na maksimalnom intenzitetu. Mikrofon se može dobro iskoristiti za potrebe snimanja jer su audio snimke pristojne kvalitete. Da ovdje spomenem i vibracijski odziv koji je intenzivan i mekan.

Testovi

Iako imaju sličan hardver, A806 primjetno odskače u rezultatima testova od Coolpada F1. Ponovio sam antutu test za F1 jer su brojke veće što je novija antutu verzija ali Coolpad se nije maknuo od 32500 bodova. Općenito su rezultati bolji za 10 – 20%.

Rezultati poznatih aplikacija za testiranje performansi mobilnih uređaja:

 • Antutu: 33514
 • Passmark: 3324
 • Quadrant Standard: 15424
 • Vellamo Chrome: 2189
 • Vellamo Multicore: 1273
 • Vellamo Metal: 972
 • 3D Mark – Ice Storm Unlimited: 7258

Antutu dodjeljuje preko 8000 bodova za GPU (Mali-450) što je skoro 35% više od bodova za istovjetni GPU na Coolpadu F1 i otkriva razliku u kvaliteti adaptacije android sustava na ovim mobitelima (i Coolpad postiže 8000 ali samo u 4.2 verziji androida).

Vellamo ocjenjuje mobilne uređaje u više kategorija – upotrebu interneta, iskoristivost višejezgrenog procesora i procesorske performanse. Rezultati testova pokazuju da je u ovim kategorijama uređaj pretežno bolji od nekih poznatijih imena, npr. SG3, Nexus 4, Nexus 7, HTC One, Moto G.

Tijekom ovih testova A806 ne pokazuje znakove zagrijavanja i temperatura ne prelazi 30°C. Nisam stigao isprobati igre ali pretpostavljam da bez greške rade sve koje su fluidne u ovoj (srednjoj) klasi mobitela. Mobitel se ne grije pri zahtjevnom testiranju niti prilikom fotografiranja pa je za očekivati da ni sa igricama ne bi trebalo biti problema.

GPS, 2G/3G/4G, WiFi i senzori

A806-VibeUI-2.0-Screenshots (9)GPS lovi signal “na hladno” i bez mrežne asistancije u roku od 30-ak sekunda. Nakon par dana pokušao sam opet i pri testiranju aplikacijom GPS Test prijemnik zaključa signal sa 6 satelita u roku od desetak sekunda uz točnost od par metara i to između zgrada.

Mobilna telefonija radi bez greške u oba smjera, signal je stabilan, nema prekida i smetnji pri komunikaciji a podaci se u 3G mreži prenose bez greške. Većina  kineskih  mobitela  koji  nisu  namijenjeni  inozemstvu  zahtijevaju  naknadno  podešavanje  pristupa  podatkovnoj  mreži  ali  Lenovo  je  odmah  pokupio  VIPnet  postavke  i  spojio  se  na  brzi  internet. A806 “lovi” i 3G frekvenciju od 900MHz što je neophodno za 3G vezu (čitaj: brzi internet) u područjima izvan gradova i naselja u Hrvatskoj a nije uobičajeno na kineskim mobitelima.

4G, odnosno LTE nisam testirao ali prema navodima članova španjolskog foruma Movilesdualsim, radi bez greške. Frekvencija od 1800MHz-a je podržana od hrvatskih mobilnih operatera.

 

A806 ima tek osnovne senzore:

 • senzor gravitacije: BMA222EF
 • senzor blizine: EPL2182
 • senzor svjetla: EPL2182

Lenovo A806 WiFi Test

Kvalitet WiFi signala je dobar i ne prekida se ako je mobitel iza dva zida i na desetak metara udaljenosti od antene. Malo je lošiji od Coolpada F1 koji je šetao između -60 i -50 dBm u istim uvjetima kao i A806 – zabilježeno na grafikonu iznad (crvena linija).

Softver

Lenovo ne koristi originalni android softver na svojim uređajima već vlastitu varijantu pod imenom VibeUI, na ovom uređaju u verziji 2.0 (build 1443), u čijoj pozadini je android 4.4.2 – popularni Kitkat. Vibe nije naročito popularan među korisnicima kineskih mobitela ali nisam našao većih zamjerki pri korištenju ovog sučelja. Baratanje memorijom je uredno i na raspolaganju je konstantno preko 1.2GB radne memorije. Od zanimljivijih opcija tu su:

 • Upravljanje gestama – uključenje ekrana dodirom, pokretanje aplikacija crtanjem znakova po isključenom zaslonu, gašenje ekrana dodirom, itd
 • Hotknot – razmjena podataka dodirom s mobitelom koji ima ovu opciju.
 • Ekran – podešavanje boje ekrana (nijansa i intenzitet boja), Miracast – video/audio prijenos na Smart TV uređaje ili media playere, mogućnost izmjene wallpapera klizanjem prsta po vrhu ekrana, itd

U galeriji možete vidjeti dio VibeUI sučelja:

Kao i obično, svježi modeli kineskih mobitela donose sa sobom nevolje s mogućnostima promjene softvera, root privilegija i ostalih stvari (s kojima kinezi nemaju problema :)). A806 je došao s dvojnim, kinesko-engleskim sučeljem i doslovno gomilom kineskih reklamnih aplikacija i onih koje se ne mogu koristiti izvan Kine (aplikacija za vremensku prognozu, npr). Veliki dio toga se može jednostavno ukloniti a za ostatak je trebalo posegnuti za softverskim preinakama. Na španjolskom forumu su vrijedni članovi servirali jednostavno riješenje za dobivanje root privilegija i postavljanje prilagođenog recoveryja. Uz navedene upute sam u roku od desetak minuta sredio navedeno, obrisao ostatak kineskih aplikacija i stavio na mobitel Google aplikacije. Lenovo redovito ažurira softver za ovaj uređaj pa je za očekivati da će eventualni softverski nedostaci biti ispravljeni.

Uputstva na hrvatskom za “dekinezaciju” mobitela Lenovo A806 i potreban softver ćemo uskoro postaviti na naš forum.

Baterija

A806-VibeUI-2.0-Screenshots (11)Kapacitet baterije od 2500 mAh je dovoljan za prosječnu upotrebu mobitela u trajanju od 1 – 1.5 dana uz oko 4 sata uključenog ekrana i povremene telefonske razgovore i korištenje drugih funkcija. Uz uključenje štednje u postavkama i smanjeno osvjetljenje ekrana u večernjim satima moguće je izvući dodatnih 20-ak posto upotrebe do slijedećeg punjenja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Specifikacije Model: Lenovo A806 Na tržištu: Srpanj 2014 CPU: 8-jezgreni MTK6592 @ 1.7GHz GPU: Mali450-MP4 Memorija: 2GB LPDDR3 RAM + 16GB ROM + vanjska (SD kartica) do 32GB Ekran: 5-inčni  1280 x 720 piksela Kamera: stražnja 13MP s autofokusom, blenda f/2.2;  prednja 5MP Mreža: GSM + WCDMA 900/2100MHz + FDD-LTE B1/B3 (1800/2100MHz) SIM: Mono SIM (standardna) Povezivost: Bluetooth, WiFi Senzori: Gravitacija, blizina, svjetlost Baterija: 2500 mAh Li-polimer, izmjenjiva OS: Vibe UI v2.0 (Android 4.4.2 - KitKat) Dimenzije: 140.5 x 70.8 x 8.99 mm Boja: crna Uvod Napomena: ako ste vlasnik mobitela Coolpad F1 pročitajte i pogledajte recenziju jer se na više mjesta referira na navedeni uređaj. Nakon kupovine PC biznisa…

Review Overview

Kvalitet izrade
Ekran
Kamera
Zvučnici
Baterija
Cijena
Pribor

Vrlodobar!

Dobar 8-jezgreni LTE mobitel poznatog kineskog proizvođača. Brz i fluidan sa solidnom kamerom i baterijom. Sve funkcionira besprijekorno a jedina ozbiljna zamjerka je nedostatak obavijesne LED-ice

User Rating: 4.82 ( 5 votes)

O autoru Davor

Fan kineske mobilne tehnologije. Tvrdoglav, pristran, ali i upućen u najintimnije tajne dalekoistočnih proizvođača pametnih telefona. Počasni član par kineskih mobilnih foruma i ugledni (po vlastitom svjedočenju) pripadnik domaćih, bratskih, europskih i inih foruma s navedenom tematikom.

Preporučeni članak

huawei g9 1.jpg

Huawei G9 – predstavljanje 4. svibnja

Huawei je vjerojatno najaktivniji kineski proizvođač – svako malo upoznamo novi model. Nakon cijele serije …

 • Mladen Komara

  A806 je za svoju cijenu najbolji mobitel u 2014 godini ! Od f1 je bolji jer ima bolji ekran , bolje slika u mraku, ima android 4.4 koji radi bez greške, poznatije je ime od coolpada, ima vise interne memorije i ono najvažnije ima podržaniu 4g mrežu.

  • Davor

   Meni je rezultat neriješen 🙂
   Svaki ima pluseva i minusa. Coolpad ima fantastičnu softversku podršku i bolji originalni softver. Ekrani su blizu po kvalitetu, kamera isto. Coolpad ima savršenu prednju kameru i notifikacijski LED. Da moram birati – ne znam za kojeg bi se odlučio…

   • Mladen Komara

    Ma pusti ti softversku podršku kad lenovov android 4.4 radi bolje nego onaj za coolpad, tko vise gleda 4.2 kad je KitKat izasao. Uz to coolpad je već zastario model bez 4g, itd, specifikacije i ime su na strani lenova, nema tu price.

 • chillout23

  hehe čitam i ne vjerujem…recenzent kaže da “primjetno odskače” na AnTuTu testu 😀 Coolpad ima 32500, a Lenovo 33500. Pa meni je to smijurija. Takvo mišljenje.
  I kao da je AnTuTu ikad bio relevantan za “običnog” korisnika, kojih je ionak preko 90% 🙂

  • Davor

   Evo obojici odgovor, u komadu.
   Tko više gleda Win7 kad je osmica vani? Nije baš usporedba ali ako 99% funkcija u “starom” osu zadovoljava potrebe 90% korisnika onda to što je zastario i nije toliko bitno. 4G je trenutno hit u Kini, kod nas još nije zaživio zbog više razloga a jedan od bitnijih je sasvim solidna 3G brzina. Domaći wifi kojim sam sasvim zadovoljan je sporiji od 3G veze koju imam na mobitelu 😀

   Ime stvara razliku ako govorimo o Hrvatskoj, u Kini nije velika razlika u povjerenju koje poklanjaju ovim brendovima. Ako ne znaš već, Coolpad je trenutno prvo ime u Kini po proizvodnji LTE uređaja.

   “Primjetno odskače” – u pravu si, Antutu šara s rezultatima testova i lijevo i desno, samo ako znam da trenutno nema roma ni testa za Coolpad koji je prešao 32500 bodova u antuntunu onda sam i primijetio kad uređaj sličnih specifikacija pokazuje 1k više. Naročito kad odskače za 10-20% i u svim drugim testovima.

   90% “običnih” korisnika će itekako primijetiti ako recenzija nema Antutu test 🙂
   Nažalost.

   • chillout23

    Tek sad sam vidio da si ti pisao recenziju 😀

    Ova zadnja rečenica je tako paradoksalna, a tako istinita 🙂 hrpa njih niti nema pojma kaj je Antutu, ali je bitno da se vidi čim veći rezultat…
    I bez ljutnje, meni je stvarno besmisleno i spomenuti da jedan uređaj ima 1000 bodova više na tom testu, pogotovo na toj razini, gdje oba vrlo vjerovatno rade ko avioni, kužiš? Pričam o ukupnom rezultatu, ne o pojedinim djelovima testa 😉
    Ali ok…to je moje mišljenje. Koje sam rekao “javno”.

    I ova pisanja da je Coolpad već ostario…praktički je 6 mjeseci na tržištu hehe najbolji su takvi uleti. Ostario je zato jer nema LTE/4G? Ionako 1% korisnika iskorištava tu brzinu stvarno kako treba, a ostalima samo služi da odguglaju nekaj i pošalju poruke preko raznoraznih chat i social programa.
    A taj isti Coolpad jede hrpu “novih” mobitela ko od šale 😀

 • dale1970

  Puno se zahvaljujem na vašoj stranici i vašim komentarima jer su mi puno pomogli..samo nastavite tako ,,odlučio sam kupiti coolpad f1 i našao sam stranicu http://en.efox-shop.com/goods/search/index?encode=YTo0OntzOjE4OiJnb29kcy9zZWFyY2gvaW5kZXgiO3M6MDoiIjtzOjE4OiJzZWFyY2hfY2F0ZWdvcnlfaWQiO3M6MDoiIjtzOjg6ImtleXdvcmRzIjtzOjEwOiJjb29scGFkIGYxIjtzOjE4OiJzZWFyY2hfZW5jb2RlX3RpbWUiO2k6MTQxNTg4NjMyMTt9
  po cijeni 119 eura (914 kuna) dok je na ostalim stranicama oko 180 dolara( oko 1100 kuna) ako može pomoć zašto je tako velika razlika ,hvala unaprijed

  • Davor

   Mislim da sam vidio da je nekoliko ljudi s PCEkspert foruma naručilo F1 na Efox-u
   pa proguglaj i vidi je li kome stigao. 🙂

 • Milan

  Pozdrav,
  Možete li mi reći da li telefon ima predinstalirani Google Play ?

  • Davor

   Ovaj iz recenzije nema ali nije problem ubaciti Google aplikacije, imaš upute na našem forumu.

 • Luka

  jel mi mozete zalijepiti link od tog španjolskog foruma za rootanje ovog mobitela? ili ako ste objavili uputstva na hrvatskom koja ste najavili..

  • Davor

   Najavljeno i objavljeno na našem forumu:

   http://forum.telekineza.com/viewtopic.php?f=17&t=19

   • Luka

    e hvala 😀

   • Luka

    moze pomoc? kad sam krenuo skidati taj recovery i prikljucio mobitel na racunalo bez baterije, kako pise, nece zapoceti download, jer mi komp ne prepoznaje mobitel dok je ugasen i bez baterije. a dok je upaljen poveze se bez problema..

    • Davor

     PDAnet driver, Lenovo driver, Win7 ili XP računalo, ako je Win7 onda pokreni Flash Tool kao admin (desni klik miša)

     • Luka

      instalirao sam oboje na pocetku, al sam na win8. onda je to problem?

     • Davor

      vrlo vrlo vjerojatno 🙂

     • Luka

      eo probo na drugom kompu koji je na sedmici i nece. ne znam stvarno u cem je problem..

     • Davor

      A ne znam, driveri, kabel, softver od drugog mobitela možda smeta, probaj instalirat vcom autoinstall drivere za mtk mobitele. Jesi pokrenuo flashtool kao admin (desni klik miša), probaj i onaj drugi flash tool

     • Luka

      ovaj vcom auto install driver je pomogao. hvala 😀

 • Davor
 • dale1970

  Ipak kupil a806, nažalost čeka me na carini(danas došlo pismo od carine (04.12.2014),e sad bi ja pital: dali da pošaljem papire preko maila (danas je četvrtak) i čekam poštara ili da odem direktno u Jurišićevu pa preuzmem osobno mobitel,s obzirom da sam iz Koprivnice išel budem u Zagreb tek u srijedu (mislim si da bu mob putoval još duže od srijede) puno hvala unaprijed i molim odgovor,te me zanima koje papire da uzmem sa sobom ako pem na carinu…brojPCP ,(paypal račun,cijena moba na To2c te mail od singapore posta) mislim da su to svi papir koje trebam ,,,molim da mi pomognete ako ima još kaj ,vaš vjerni čitalac

  • Davor

   Ne znam kolike su šanse da ti direktno uruče mobitel u pošti, povremeno bi vidio na forumima da bi netko preuzeo ali mislim da je to više iznimka nego pravilo. Nazovi ih pa vidi.
   Od papira ti treba paypal račun i vjerojatno print screen mobitela s cijenom s to2c stranice. Kad im šalješ mail s dokumentima stavi u naslov i PCP broj a u mail stavi i TN broj

 • dale1970

  nazval sam i vele ako je baš hitno itd.. onda možda , poslal mail ,tak da čekam sad samo da poštaru platim..još jemput thanks

 • Kika

  Želim se samo zahvaliti Davoru na njegovim recenzijama i savjetima na stranici.
  Kupila sam mužu Lenovo A806 a sebi Coolpad F1 i odlični su. Zatražila sam od prodavača da mi odmah skine kineske aplikacije i stavi google store što i napravio. Mobiteli su stvarno odlični i ne vjerujem da bih se odlučila na tako što da nisam naišla na vašu stranicu.
  Hvala još jednom i pozdrav 😉

 • nikmar

  imam problem,ne mogu da povucem kontakte iz gmail-a,kaze mi da je problem sa serverom,a prijavljen sam na gmail ali nece da povuce kontakte,pomoc ?

 • Davor

  Imaš par aktivnih članova foruma, vlasnika A806, pa pokušaj potražiti savjet

  http://forum.telekineza.com/viewtopic.php?f=17&t=19

  • nikmar

   Kako cu da provjerim radi li mi 4G ? Kad ga ukljucim i dalje mi pokazuje da sam na 3G ?

   • Davor

    Engineer menu ili isti unutar Mobileuncle Tool pa ugasi tamo 3G i vidi radi li internet normalno.

    • nikmar

     Kad odaberem opciju LTE only nemam mrezu 🙁

     • Davor

      Nemam LTE opciju pa nisam siguran da li je ovo točno ali pokušaj postaviti APN za svoju mrežu:

      http://www.telekineza.com/tutorijal-za-apn-podesavanje-podatkovne-mreze/

     • nikmar

      Sve sam uradio ali kod APN type,pise mi deafult,hipri i kad to ocu da prepsiem u novi APN on mi daje opcije ali nema hipri ?

     • Davor

      možeš li jednostavno upisati:
      default, hipri

     • nikmar

      Ne da mi da upisujem samo koje mi on ponudi,imam opcije default,mms,supl,wap,ia.

     • Davor

      Pogledaj za riješenje na forumu, imaš par aktivnih članova, vlasnika A806. Ako ne ide upisivanje onda su opcije: novi rom ili izmjena sistemske datoteke koja upravlja podatkovnim mrežama

  • blazz

   kupio i ja ovaj telefon i sad kad imam problem ova tema je obrisana na forumu ili ovaj link ne radi dobro

 • R3mba

  Pitanje nasao sam navedeni mobitelj za 117dolara..Jel to best buy??

  • Davor

   Ne znam ima li gdje boljih mobitela za taj novac ali ovaj se sigurno isplati. 🙂 Podijeli link 😉

 • Danijel

  Evo samo da javim korisne informacije kao ponosni vlasnik Lenovo A806 punih 35 dana za one koji ne znaju kakav je taj model mobitela. Prije kupnje sam baš gledao ovaj review koji mi je puno pomogao u odabiru mobitela i na kraju odabir uopće nije pogrešan.
  Čim je stigao odmah sam stavio zadnju stabilnu verziju VIBEUI_V2.0_1501_7.80.1_DEV_A806 jer je osnovni imao neke sitne bugove koje su zadnjom verzijom u potpunosti uklonjene.

  Sad ću navesti par karakteristika, vanjski veliki zvučnik i zvučnik za razgovor imaju odličnu kvalitetu ono jednostavno nemam prigovora. Koristio sam i earphone slušalice i ako stavite na max glasnoću, zbilja možete oglušiti koliko daje maksimalnu glasnoću u odnosu npr. Samsung modele kojima viječito fali još par crtica volumena da bude glasnije. Ekran, tipke, kućište zbilja odlično napravljeno.
  Kao i kod svih stvari svi imaju po neku manu. Mana je jedino što kamera nije na vrhunskoj razini prilikom fotkanja u mračnijim uvijetima, ali taj problem ionako ima njih 90% mobitela na tržištu tako da to i nije neka realna mana dok po danu čisto ok. A frend koji ima od firme Samsung S5 Neo veli da su njemu fotke koje radi Lenovo A806 čisto ok, iako S5 Neo radi zbilja bolje fotke u mračnijim uvijetima jer ima blendu F1.9, a malo koji mobitel ima takvu kameru. No nije za usporebu jer košta 3-4 puta više i stvarna usporeba je zapravo s S4. I naravno mana je možda to što nema obavijesnu lampicu, ali to i nije neki problem jer vanjski zvučnik je toliko jak da iz druge zatvorene sobe preko zajedničkog hodnika čujem da su poruke stigle.
  Ukratko ništa netrza, nešteka imam brojne aplikacije i igre i uopće ga neštedim kak neki koji koriste samo za chat, tako da mi je znalo zauzeti 1.3GB od 2GB rama i svejedno neuspijevam popuniti svu memoriju od 2GB rama. A ako ga normalno koristim onda troši svega do 800MB rama.
  Ocijena 4.5/5, realno bolji mi od ovoga uopće netreba niti vidim smisla iako sam u ruci imao Samsung S5 Neo.

error: Content is protected !!