Kineski mobiteli, tableti i gadgeti » Riznica znanja » Kineski klonovi poznatih brendova
Kineski klonovi mobitela Apple

Kineski klonovi poznatih brendova

Vjerojatno ste čuli za jeftine kopije najnovijeg iPhone-a, ili možda najboljeg Samsungovog modela. Naravno, sve redom kineske kopije 🙂 Iako su puno jeftiniji, zbog čega ih ne kupiti? Prije svega jer vam neće proći na granici, ne znate tko je proizveo taj mobitel i vrlo vjerojatno je loše kvalitete. Da se razumijemo, ovdje govorimo o kopijama popularnih brendova gdje osim samog izgleda kopiraju i sam naziv uređaja (brend) ili pak na uređaju nije naveden nikakav naziv proizvođača. U prvom slučaju će vam mobitel uništiti/zaplijeniti na carini jer je ilegalno kupovati takve stvari, odnosno prodavati. S druge strane, ne znate tko proizvodi te uređaje, nemate nikakve garancije niti možete biti sigurni što uopće imate u rukama.

U našoj kategoriji Klonovi napadaju predstavljamo klonove, dakle ne potpune kopije, već mobitele koji pokušavaju izgledom i specifikacijama biti što bliže originalnom brendu (Apple, Samsung, HTC itd.) ali to čine pod svojim imenom, svojim vlastitim brendom, gdje nude garanciju, znate od koga kupujete i što dobijate. Uza sve to prodaju se po puno nižim cijenama.

Iako svi ti klonovi ne mogu biti 100% identični, jako puno njih radi 99% izgledom iste uređaje (skoro pa u milimetar), dok se sa specifikacijama malo lošije nalaze iako i tu odrade posao vrlo kvalitetno. Na kraju krajeva, ne možete očekivati za 2-3 puta manju cijenu da dobijete isti uređaj koji se inače prodaje za paprenu lovu.

Tako da pazite šta kupujete, ne kupujte bilo kakve kineske kopije na kojima piše doslovno Apple iPhone ili Samsung, a u našoj kategoriji Klonovi napadaju pročitajte koji uređaji su najbolji i najpopularniji u imitaranju Apple, Samsung i ostalih poznatih brendova.

error: Content is protected !!