Kineski mobiteli, tableti i gadgeti » Mobiteli » Huawei G9 – predstavljanje 4. svibnja

Huawei G9 – predstavljanje 4. svibnja

Huawei je vjerojatno najaktivniji kineski proizvođač – svako malo upoznamo novi model. Nakon cijele serije P9, slijedi model G9, no sjetimo se i prošlogodišnjeg modela G8 čiji bi nasljednik mogao biti upravo G9. Zahvaljujući TENAA certifikatu, raspolažemo dovoljnim brojem informacija da bi se zaokružila slika oko onoga što će se nuditi. Kako će zaslon vjerojatno biti dijagonale 5,2″ (1080p), a debljina kućišta 7,5 mm, za pretpostaviti je da se umjesto metala išlo na polikarbonat, no uz crno i bijelo kućište će se nuditi i zlatno koje se koristi u promotivne svrhe.

huawei g9

Huawei sve više koristi svoje Kirin čipsete, a kako sad ima rješenje za srednju klasu u vidu osmojezgrenog Kirina 650 koji radi na taktu od 2 GHz, čini se kao dobar odabir, pogotovo u kombinaciji s 3 GB RAM-a. Kamere su rezolucije 13 i 8 MP, baterija kapaciteta 2900 mAh, a operativni sustav je Android 6.0 Marshmallow s korisničkim sučeljem EMUI. Naravno, G9 je opremljen i čitačem otisaka prstiju.

huawei g9 2

Jedino što se čini nedostatkom je cijena – navodno će koštati 1688 juana (oko 1700 kn), što je apsolutno previše jer nedavno predstavljeni Honor 5C s mrvicu lošijim specifikacijama možete nabaviti za pola tog iznosa.

O autoru Krunoslav

Građevinar po struci, no pravu ljubav pokreće struja. Desetljeće i pol iskustva u mobilnoj tehnologiji, uvijek spreman za dobru raspravu :)

Preporučeni članak

Snapdragon 830 će navodno imati 8 jezgri

Snapdragon 820 je trenutno jedan od najbržih čipseta na tržištu i upravo zato su se …

error: Content is protected !!