Kineski mobiteli, tableti i gadgeti » Klonovi napadaju » Jaiyu G5 – iPhone 5 alternativa
Jiayu G5

Jaiyu G5 – iPhone 5 alternativa

Jiayu G5 možda nije najbolji Apple iPhone 5 klon, bar ne izgledom, ali po specifikacijama je zaista jedan impresivan uređaj koji vas neće ostaviti ravnodušnima.

Jiayu G5 nam dolazi u dvije varijante, Standard s 1GB RAM-a i 4GB prostora na disku, te Advanced verzijom s 2GB RAM-a i 32GB prostora na disku. Jiayu G5 Standard košta otprilike $280, dok Advanced verzija dođe oko $340.

Da odmah razjasnim što to fali Jiayu G5 da bi bio savršen klon, pa, vrlo jednostavno, to je home tipka koji ima iPhone 5 – ovdje je nema. Odnosno ima, ali nije istaknuta kao u iPhone-u, već je standardna kao na većini Android mobilnih uređaja. Po tome se odmah vidi vizualno da se ne radi o iPhone 5-ici. Bez obzira na to, ovaj smartphone zaista pruža toliko toga da će taj home button vrlo brzo nakon korištenja biti zaboravljen.

Jiayu G5 tijelo

Isto kao i iPhone 5, Jiayu G5 dolazi u dvije boje, crnoj i bijeloj sa prepoznatljivim dizajnom stražnjeg poklopca te tijelom uređaja izgrađenim od nehrđajućeg čelika (kod iPhone-a se radi o aluminiju).

Ekran je veličine 4.5 inča, OGS multi-touch, 16M boja rezolucije 1280 x 720 px s Gorilla Glass 2 zaštitom, dok se na poleđini nalazi kamera od 13MP s BSI CMOS senzorom. Prednja kamera je također vrlo dobra, ima 3MP. A sve to “gura” moćni 1.5GHZ MT6589T quad-core procesor, zajedno sa 1GB/2GB RAM-a ovisno o verziji. Baterija ima 2000mAh, dok postoji mogućnost za nadogradnju odnosno kupnju baterije od čak 3000mAh što će znatno produžiti vrijeme korištenja.

Jiayu G5 specs

Za više detalja o Jiayu G5 mobitelu posjetite Jiayu službenu stranicu, a za kupnju preporučujemo BangGood, GeekBuying ili neku drugu stranu trgovinu, a možete kupiti ovaj Jiayu i u nekoj od Hrvatskih trgovina.

O autoru Dražen

Dražen Praštalo je bivši vlasnik i osnivatelj TeleKineze, ljubitelj Apple proizvoda, ali i kineske mobilne tehnologije. Kada ne piše za TeleKinezu bavi se web dizajnom i internet marketingom.
error: Content is protected !!