Kineski mobiteli, tableti i gadgeti » Klonovi napadaju » Goophone i5C – iPhone 5C klon za $120
GooPhone i5c boje

Goophone i5C – iPhone 5C klon za $120

Kada je tek izašao, iPhone 5C je napokon usrećio sve one koji su od Apple kompanije čekali da objave jeftiniji proizvod i još k tome u 5 različitih boja. Oduševljenje je brzo splasnulo kada se vidjelo da razlika u cijeni neće baš biti toliko velika koliko se očekivalo, a ni sama kvaliteta izrade ni performanse nisu ipak bile na nivou moćnog iPhone-a 5. Srećom za sve koji žele izgled iPhone-a 5C, postoji puno (zaista, puno) jeftinije riješenje. Predstavljamo vam – GooPhone i5C.

GooPhone se “proslavio” i postao poznat u širim krugovima ljudi koji prate kinesku mobilnu tehnologiju kao vrlo kvalitetan proizvođač klonova Apple smartphone mobitela, ali od nedavno su se bacili i na Samsung klonove, a na sreću svih fanova koji cijene njihovu kvalitetu, počeli su prodavati i mobitele s vlastitim dizajnom.

GooPhone i5C zeleni

Da se vratimo na GooPhone i5C. Kao što sam spomenuo ovaj mobitel je zaista prihvatljive cijene za sve, košta svega $120 (oko 650kn) na njihovoj službenoj stranici. Nažalost, cijena je u skladu s performansama.

Što se tiče izgleda, GooPhone i5C je identičan iPhone-u 5C, ali u specifikacijama je puno slabiji. Nudi zaslon od 4 inča, rezolucije 854 x 480 pixela, pokreće ga dvojezgreni (dual-core) procesor od 1.2GHZ (MTK MT6572), ima memoriju od 512MB RAM-a te prostor na disku od 8GB. Kamera ima 5MP, a operativni sustav je Android 4.2.

Osim vanjske sličnosti, GooPhone se potrudio modificirati Android da izleda poput iOS-a odnosno, kada koristite mobitel imate osjećaj kao da stvarno koristite iPhone jer su ikonice i opcije identično napravljene. Po iskustvima drugih korisnika koji su opisivali svoje doživljaje s GooPhone-om i5C ta modifikacija Androida ipak nije napravljena kako treba i ima dosta zamjerki (npr. u pojedinim situacijama boje teksta nisu usklađene – crni tekst na tamnoj podlozi i sl.)

Goophone i5c primjer loše optimizacije

Svakako najveća prednost mu je identičan izgled iPhone-u 5C, što znači da dolazi u 5 različitih boja, također koristi nano SIM karticu (jedna kartica) poput iPhone-a, ali to bi bilo sve od prednosti. Da se razumijemo, mobitel će biti dobar manje zahtjevnim korisnicima, pogotovo za tako nisku cijenu. Ali iskreno, za te novce možete kupiti puno bolji kineski mobitel, osim ako baš želite baš mobitel isti kao iPhone 5C (izgledom), onda će poslužiti.

O autoru Dražen

Dražen Praštalo je bivši vlasnik i osnivatelj TeleKineze, ljubitelj Apple proizvoda, ali i kineske mobilne tehnologije. Kada ne piše za TeleKinezu bavi se web dizajnom i internet marketingom.
error: Content is protected !!