Kineski mobiteli, tableti i gadgeti » Klonovi napadaju » HDC One M7 – HTC One klon
HDC One M7

HDC One M7 – HTC One klon

Članak obnovljen 22.01.2014.

Iako nisam nikada koristio HTC mobitele, njihov HTC One model zaista djeluje impresivno, kvalitetno i definitivno kao jedan od top modela današnjice. Poput svih top modela, i ovaj je poprilično skup, pa sam odlučio vidjeti da li postoji možda kineska alternativa istog izgleda, ali puno jeftinija. I gle čuda, pronašao HDC One M7.

*Postoji i GooPhone One, također HTC One klon, ali je dostupan samo u Kini.

HDC baš nije jako poznati kineski proizvođač mobitela, koliko sam uspio shvatiti rade uglavnom klonove, nisam siguran koliko su dugo u poslu, niti koja im je službena web stranica (naišao sam na dvije, prva i druga, izgledom identične) (službena stranica – HDC.cn) ni koliko su kvalitetni. Ali vidim da se prodaju njihovi modeli na GeekBuyingu, DHLGate.com i sl. stranicama što znači da nisu baš toliko underground.

Prilikom istraživanja naišao sam na modele različitih specifikacija, ali evo ja ću ovdje spomenuti onaj koji sam vidio na GeekBuying-u što mi ipak ulijeva neko povjerenje jer nije s neke no-name stranice.

HDC One M7 - GeekBuying
Bilo je nemoguće pronaći sliku bez watermarka.

HDC M7 smartphone ima aluminijsko kućište, veličine ekrana 4.7 inča, 2 zvučnika s prednje strane, sve to poput originalnog HTC One modela. Sve ostalo je malo lošijih karakteristika.

Pokreće ga 1.2GHz MTK6589 procesor, ima 1GB RAM-a, 4GB disk plus karticu od 16GB koja je već unutra (built in?), što znači ukupno 20GB. Od ostalih specifikacija tu je IPS HD kapacitivni ekran rezolucije 1280 x 720 pixela te kamera od čak 13MP.

Same specifikacije nisu loše, s obzirom da mobitel košta samo $230, čak bi rekao da je dobar deal. Jedino što me brine je integrirana baterija, koliko sam uspio doznati ima svega 1100mAh 1600mAh što je zaista malo za takav mobitel, a uz to je još integrirana (znači nema jednostavne zamjene). Tko zna, možda je sve to super optimizirano da izdrži cijeli dan normalnog korištenja, ali uz toliki ekran i ostale specifikacije izdrži možda pola dana, po mojoj procjeni.

Obavezno razmislite dvaput prije naručivanja ovog mobitela, iako je cjenovno pristupačan nikako mu ne ide u korist što ima jako malo informaciji na internetu o firmi koja ga proizvodi, a također i baterija mu je vrlo vjerojatno loša. Ali ako odlučite riskirati i kupiti ga, javite nam se obavezno 🙂

Update: Čini se da stvarno stave i naljepnicu od HTC-a na njega, odnosno HTC logo. Zbog toga ga još više ne preporučujemo niti smo sigurni da bi prošao granicu kako treba, ali tko voli nek’ izvoli.

Update 2: 22.01.2014. – Pronašli smo službenu stranicu proizvođača i ubacili je u članak, što dodaje na vjerodostojnosti samog brenda, očito poznatijeg u Kini nego u svijetu. Koliko vidimo brend uglavnom radi HTC klonove, a nedavno su izbacili navodno najjeftiniji octa-core smartphone na svijetu, za svega $200.

O autoru Dražen

Dražen Praštalo je bivši vlasnik i osnivatelj TeleKineze, ljubitelj Apple proizvoda, ali i kineske mobilne tehnologije. Kada ne piše za TeleKinezu bavi se web dizajnom i internet marketingom.
error: Content is protected !!