Kineski mobiteli, tableti i gadgeti » Mobiteli » Kineski mobiteli – Bujica novih mobitela u listopadu
Mobiteli

Kineski mobiteli – Bujica novih mobitela u listopadu

Tijekom ovog mjeseca smo mogli svjedočiti pravom vatrometu novih modela kineskih mobilnih uređaja. O većini smo napisali osnovne podatke a radi boljeg pregleda ponude danas nudimo brzi pregled i datume predstavljanja smartfona koji bi ovih dana trebali ugledati svjetlo dana.

Oppo R7s – 18.10.

Oppo R7S 4GB RAM

Oppo R7s Tenaa

Visoka cijena i vrhunska kvaliteta s velikih 4GB RAM-a, metalni unibody dizajn i nešto slabiji procesor (Snapdragon 615 / MTK6752, ovisno o modelu) za ovaj cjenovni rang. Očekivana cijena za Oppo R7s je preko 400 USD.

Meizu Metal – 21.10.

Meizu Metal

Metalno tijelo, 2.5D ekran i brzi procesor Helio X10 su glavni aduti smartfona Meizu Metal koji bi uz najavljenu cijenu od 160 – 200 USD lako mogao biti jedan od najpopularnijih mobitela narednih mjeseci. Na žalost kupaca Meizu Mx5 koji su nedavno platili znatno više za slične specifikacije i kupaca smartfona Meizu M2 Note koji su platili sličan iznos za slabije specifikacije i dizajn.

Honor Play 5X – 27.10.

Huawei Honor Play 5X

Danas je najavljen kao “definicija novog standarda za klasu smartfona od 160 dolara (1000 juana)” i “istinski flagship smartfon od 1000 juana” pa ne sumnjamo da će privući pažnju potencijalnih kupaca. Kao i gore spomenuti mobiteli ima metalno tijelo dok ostatak specifikacija za Honor Play 5X još nije objavljen.

LeTV 1S i LeTV 2 – 27.10.

LeTV 2

LeTV je nova zvijezda mobilnog neba, barem u Kini. Model LeTV 2 bi, barem prema “curenju” informacija i najavljenih 6GB RAM-a, trebao biti zaista nešto posebno ali za kupce dubljeg džepa dok bi LeTV 1S trebao dobro uzdrmati Xiaomi i Meizu, careve u klasi mobitela do 160 USD.

OnePlus X – 29.10.

OnePlus X

OnePlus je vjerojatno najpopularniji kineski flagship brend izvan domovine a model OnePlus X donosi dio vrhunskih specifikacija (brzi procesor, 3GB RAM…) po prihvatljivoj cijeni koja bi trebala biti negdje oko 160 – 200 USD.

Ovo nisu jedini novi kineski mobiteli u ovom mjesecu pa podsjećamo na još par perspektivnih uređaja koji su nedavno predstavljeni: Huawei Enjoy 5Pepper NX Plus Hasee P5, P8 i P9

O autoru Davor

Fan kineske mobilne tehnologije. Tvrdoglav, pristran, ali i upućen u najintimnije tajne dalekoistočnih proizvođača pametnih telefona. Počasni član par kineskih mobilnih foruma i ugledni (po vlastitom svjedočenju) pripadnik domaćih, bratskih, europskih i inih foruma s navedenom tematikom.

Preporučeni članak

Huawei G9 – predstavljanje 4. svibnja

Huawei je vjerojatno najaktivniji kineski proizvođač – svako malo upoznamo novi model. Nakon cijele serije …

error: Content is protected !!