Kineski mobiteli, tableti i gadgeti » Mobiteli » Huawei ulaže milijardu dolara u razvoj

Huawei ulaže milijardu dolara u razvoj

Ne trebamo ponavljati da je Huawei predstavio pametni telefon s force touch zaslonom (osjetljivim na jačinu pritiska) – Mate S, ali taj telefon još nije na tržištu. I ono malo zanimljivih mogućnosti koje nam je Huawei demonstrirao, poput korištenja zaslona kao vage, je još uvijek nedostupno. S druge strane, iPhone 6S i iPhone 6S Plus koji nude sličnu (ili istu) tehnologiju su se već prodali u milijunima primjeraka. Za početak su samo tvorničke aplikacije imale mogućnost iskorištavanja punog potencijala novog zaslona, ali s vremenom su i ostale aplikacije kroz ažuriranja dodale te funkcije.

Naravno da Huawei ovo vidi i ne želi da mu propadne ovakva prilika pa kroz period od pet godina planira uložiti milijardu dolara u razvoj aplikacija, servisa i softvera za svoje uređaje. Ako se nas pita, podržavamo ovakav razvoj situacije i očekujemo da se i ostali proizvođači pridruže utrci. Ako stvari budu išle svojim tijekom, kroz godinu dana ćemo imati desetke proizvođača koji će koristiti force touch tehnologiju.

O autoru Krunoslav

Građevinar po struci, no pravu ljubav pokreće struja. Desetljeće i pol iskustva u mobilnoj tehnologiji, uvijek spreman za dobru raspravu :)

Preporučeni članak

Huawei G9 – predstavljanje 4. svibnja

Huawei je vjerojatno najaktivniji kineski proizvođač – svako malo upoznamo novi model. Nakon cijele serije …

error: Content is protected !!