Kineski mobiteli, tableti i gadgeti » Mobiteli » Huawei Honor Play 5x – Visoka klasa za 160 USD?
Huawei Honor Play 5X

Huawei Honor Play 5x – Visoka klasa za 160 USD?

Honor je već dobro poznati brend još poznatijeg kineskog proizvođača mobitela što vrijedi i za Play seriju njegovih smartfona. U pripremi je najnoviji model s oznakom Honor Play 5X a službeno predstavljanje je predviđeno za 27.10.
Huawei je najavio 5X kao “definiciju novog standarda za klasu smartfona od 160 dolara (1000 juana)”, što je približno cijena po kojoj se prodaje najveći broj kineskih pametnih mobitela.

Huawei Honor Play 5X

Druga fraza pod kojom se službeno najavljuje Honor Play 5X je “istinski flagship smartfon od 1000 juana”. Iako je jedino poznat datum prezentacije, promotivni poster otkriva poneki detalj pa možemo vidjeti kako mobitel ima modul za prepoznavanje otiska prsta i da iskustvo igranja, videa i ostalih aspekata donosi nova iznenađenja.

Poznate su i interne oznake modela koji dolazi u četiri varijante: KIW-UL00 (China Unicom + Mobile), KIW-TL00 (China Mobile, KIW-CL (China Telecom) i KIW-AL10 (sve mreže). Poznavatelji kineske mobilne tehnologije znaju da su od nabrojenih modela nama zanimljivi oni s oznakom UL00 i AL10 jer podržavaju 3G i 4G frekvencije koje su sukladne našim mrežama.
Očekuje se cijena od 1100 juana za UL00 te 1200 juana za AL10 (oko 175 i 195 USD).

Preostale informacije nisu poznate osim pretpostavki da Honor Play 5X ima metalno tijelo i procesor Kirin 630 ili Qualcomm Snapdragon 615 te bateriju od 3200 mAh.

O autoru Davor

Fan kineske mobilne tehnologije. Tvrdoglav, pristran, ali i upućen u najintimnije tajne dalekoistočnih proizvođača pametnih telefona. Počasni član par kineskih mobilnih foruma i ugledni (po vlastitom svjedočenju) pripadnik domaćih, bratskih, europskih i inih foruma s navedenom tematikom.

Preporučeni članak

Huawei G9 – predstavljanje 4. svibnja

Huawei je vjerojatno najaktivniji kineski proizvođač – svako malo upoznamo novi model. Nakon cijele serije …

error: Content is protected !!