Kineski mobiteli, tableti i gadgeti » Mobiteli » Xiaomi Redmi Note – jeftini 8-jezgreni popularni “kinez”
Redmi Note

Xiaomi Redmi Note – jeftini 8-jezgreni popularni “kinez”

Mic po mic, Xiaomi nastavlja s izlaskom iz Kine u svijet. Prošla je godina bila u znaku 4-jezgrenog uređaja pod nazivom Red Rice (crvena riža) ili Hongmi. Prije mjesec dana je najavljena i prva prodaja izvan domaje – u obližnjem Singapuru i tom prigodom je Hongmi preimenovan u Redmi (asocijacija je na pretek – crvena boja, Red Rice, Xiaomi, Hongmi, Miui OS), zapadnjačkom uhu prijemčiviji naziv. Nakon Singapura, Redmi s novim hardverom dobiva i novo prezime – Note (zvuči li poznato? :)) pa tijekom svibnja slijedi službena prodaja u Hong Kongu i Tajvanu.

Redmi Note dolazi u dvije verzije. Slabija konfiguracija ima novu varijantu 8-jezgrenog mediatek čipseta oznake MTK6592M, koja umjesto na standardnih 1.7GHz, kuca na nižoj frekvenciji od 1.4GHz. Koliko smo do sada vidjeli, na ovoj verziji čipseta GPU je i dalje Mali450-MP4. Isti čipset dobivaju i novi Lenovo mobiteli: A850+ i S898t. Brži uređaj ima “normalni” čipset MTK6592 i 2GB RAM-a, a osnovne specifikacije za oba uređaja su:

  • CPU: MTK6592M / MTK6592
  • GPU: Mali450-MP4
  • Memorija: 1GB/2GB RAM i 8GB ROM
  • Ekran: 5.5 inčni, rezolucije 1280 x 720 piksela
  • Kamere: 13MP + 5MP
  • Baterija: 3200mAh
  • Cijena: 130 USD / 160 USD

Redmi Note

P.S. Oba uređaja su nedavno dobila mrežni certifikat, o čemu smo pisali ovdje, tako da izlazak (hrvatskim 3G mrežama sukladne) WCDMA verzije nije upitan.

O autoru Davor

Fan kineske mobilne tehnologije. Tvrdoglav, pristran, ali i upućen u najintimnije tajne dalekoistočnih proizvođača pametnih telefona. Počasni član par kineskih mobilnih foruma i ugledni (po vlastitom svjedočenju) pripadnik domaćih, bratskih, europskih i inih foruma s navedenom tematikom.

Preporučeni članak

Huawei G9 – predstavljanje 4. svibnja

Huawei je vjerojatno najaktivniji kineski proizvođač – svako malo upoznamo novi model. Nakon cijele serije …

error: Content is protected !!