Kineski mobiteli, tableti i gadgeti » Mobiteli » Lenovo S898t – novi 8-jezgreni mobitel
Lenovo S898t

Lenovo S898t – novi 8-jezgreni mobitel

Suočen s pojavom jeftinih 8-jezgrenih mobitela – konkurentnih i mega popularnih uređaja Xiaomi Hongmi Note i Huawei Honor 3x, sada i Lenovo priprema konja za utrku. Model nosi ime S898t a slovo “t” u imenu, na žalost, označava verziju za kinesku TD-SCDMA 3G mrežu. Bude li se Lenovo držao običaja ostalih kineskih proizvođača da nakon proizvodnje TD-SCDMA uređaja ponude i WCDMA (EU kompatibilna) varijantu, obradovati će poklonike kvalitetnih i jeftinih kineskih mobitela. Najavljene specifikacije su takve da će Lenovo direktno ugroziti nacionalnog mezimca – tvrtku Xiaomi i njen novi proizvod Hongmi Note. Poput novog Hongmija i S898t ima “usporenu” varijantu 8-jezgrenog MTK6592 procesora, a ostatak specifikacija je sljedeći:

  • CPU: 8-jezgreni MTK6592M @ 1.4GHz
  • Memorija: 1GB/2GB RAM + 8GB/16GB ROM
  • Ekran: 5.3” rezolucije 1280 x 720 piksela
  • Kamere: 13MP + 5MP
  • Debljina: 7.9mm

Lenovo S898t

Slabija verzija u Kini košta oko 700 Kn, a jača oko 900 Kn (protuvrijednost)

Još jednom napominjemo – ovaj Lenovo nije sukladan hrvatskim 3G mrežama, ali ga ovdje predstavljamo zbog odličnog omjera specifikacija i cijene (i imena), u nadi da će nakon isključivo kineske, na tržište izaći i “europska” verzija uređaja.

O autoru Davor

Fan kineske mobilne tehnologije. Tvrdoglav, pristran, ali i upućen u najintimnije tajne dalekoistočnih proizvođača pametnih telefona. Počasni član par kineskih mobilnih foruma i ugledni (po vlastitom svjedočenju) pripadnik domaćih, bratskih, europskih i inih foruma s navedenom tematikom.

Preporučeni članak

Huawei G9 – predstavljanje 4. svibnja

Huawei je vjerojatno najaktivniji kineski proizvođač – svako malo upoznamo novi model. Nakon cijele serije …

error: Content is protected !!