Kineski mobiteli, tableti i gadgeti » Mobiteli » I TCL priprema jeftini 8-jezgreni mobitel
TCL New Octa Core

I TCL priprema jeftini 8-jezgreni mobitel

TCL New Octa CoreIzgleda da borba za prevlast na tržištu kineskih mobilnih uređaja ulazi u novu fazu. Naime, nakon što su veliki proizvođači – Huawei i Coolpad predstavili cjenovno povoljne 8-jezgrene mobitele, sada se u rasponu od samo nekoliko dana u igru ubacuju čak tri velika igrača – Xiaomi, Lenovo i TCL. Posljednji nije toliko poznat u Hrvatskoj ali riječ je o odličnom brendu, poznatijem u Europi pod imenom Alcatel. Do sada nije nudio uređaje u best buy kategoriji – uglavnom je bila riječ o skupljim mobitelima tako da sa zanimanjem očekujemo kakvo će iznenađenje prirediti.

TCL je za uvod u tržišnu bitku objavio karikaturu u kojoj trojica za stolom igraju odlučnu partiju karata. Igrači su: Huawei, predstavljen kao bezlični igrač s malom količinom novca za ulog u igri, Xiaomi u liku svoje ikone – Mitua, zabrinutog pogleda prema kartama u ruci i TCL kao svemirac ogrnut plaštom supermena i gomilom novca pripremljenog za nastavak igre. Iznad karikature su predstavljena oba konkurentna mobitela s istaknutim cijenama

Ako smijemo pogađati, lako je moguće da TCL priprema uređaj o kojem smo pisali prekjučer i koji je pred nekoliko dana dobio mrežni certifikat. Radi se o 5.5 inčnom modelu s oznakom TCL S720, koji dolazi u WCDMA verziji i ima 8-jezgreni procesor koji “kuca” na frekvenciji od 1.5GHz – kombinacija koja do sada nije bila prisutna na MTK6592 čipsetu. Možda je riječ i nekom drugom procesoru. Sve u svemu – nastave li kinezi ovim tempom izbacivati brze uređaje s povoljnim cijenama, mobiteli s osam jezgrenim procesorima će u drugom dijelu ove godine postati uobičajeni odabir za kupovinu. Naročito kad u igru uđe i četvrti veliki igrač – ZTE koji je nedavno stidljivo pustio prve informacije o svom prvom brzom low budget uređaju.

O autoru Davor

Fan kineske mobilne tehnologije. Tvrdoglav, pristran, ali i upućen u najintimnije tajne dalekoistočnih proizvođača pametnih telefona. Počasni član par kineskih mobilnih foruma i ugledni (po vlastitom svjedočenju) pripadnik domaćih, bratskih, europskih i inih foruma s navedenom tematikom.

Preporučeni članak

Huawei G9 – predstavljanje 4. svibnja

Huawei je vjerojatno najaktivniji kineski proizvođač – svako malo upoznamo novi model. Nakon cijele serije …

error: Content is protected !!