Kineski mobiteli, tableti i gadgeti » Mobiteli » Vivo Xplay 3S – Prvi mobitel s 2K zaslonom
Vivo Xplay 3S

Vivo Xplay 3S – Prvi mobitel s 2K zaslonom

[sc:Vivo-lijevo ]

Nakon solidnog uspjeha s modelom Xplay, Vivo nam donosi novi luksuzni uređaj s kojim namjerava ugrabiti dio kolača na tržištu koje je pod isključivom dominacijom Samsunga. U Kini se upravo tako i doživljava – kao Note 3 killer.

Ono po čemu će biti upamćen je horizontalna rezolucija od 1440 piksela, jer Vivo se može pohvaliti prvim zaslonom koji probija granicu od 1080p. Za informaciju, veličina ekrana i navedena rezolucija rezultiraju gustoćom od 490 piksela po inču. Sa veličinom zaslona od 6″ ovaj mobitel ulazi u kategoriju phableta (phone+tablet). Zanimljivo je da je 5.5 – 6″ današnji trend u Kini pa gotovo ni jedan proizvođač koji drži do sebe ne izbacuje nove modele s ekranom manjim od 5″.

 

Da nabrojimo dio značajki kojima Vivo namjerava zaokupiti pažnju potencijalnih kupaca:

  • Zaslon od 1440p horizontalne rezolucije (2K zaslon)
  • Skener za otisak prsta
  • Vrhunski audio sustav
  • Procesor 2.3GHz
  • 3GB RAM
  • Kamera s otvorom blende f/1.8
  • Baterija velikog kapaciteta – 3200mAh
  • Vlastiti FunTouch OS

Glavni adut ovog mobitela je prvi mobilni 2K zaslon. HTC je prvi probio led s 1080p rezolucijom krajem 2012. godine, a Vivo je nakon godinu dana pomaknuo granicu – prije Samsunga, LG-a i drugih globalno poznatih brendova. Zašto naziv 2K? Možda bi bilo bolje koristiti oznaku horizontalne (kraća stranica zaslona) rezolucije od 1440 piksela jer oznaka 2K ima više značenja – nije ista za mobitele i zaslone video uređaja. Više detalja ovdje.

Vivo Xplay 3S

Vivo Xplay 3S ima i zanimljivu kameru od 13MP. Odlikuje je veliki otvor blende – f/1.8. Ovo donosi bolje noćne fotografije i općenito bolje slike pri slabijem osvjetljenju. Prednja 5MP kamera će sigurno oduševiti cure raznim funkcijama uljepšavanja na selfie fotkama. Moguće je i glasovno upravljanje, pa je dovoljno viknuti na engleskom nešto kao “uvećaj mi oči!” ili “smanji mi glavu!” pa da čarobno ogledalce odradi svoje.

Visoka rezolucija nije jedina tehnološka premijera u Xplay 3S mobitelu jer, kao i nekoliko novijih Vivo mobitela, Xplay 3S ima par zasebnih audio čipova – u ovom slučaju su to ESS Technology ES9018 DAC i Texas Instruments OPA2604 pojačalo. Ovi čipovi su crème de la crème u svojim kategorijama. Zajedno s DTS Headphone X sustavom omogućiti će originalnu uživanciju u vrhunskom surround zvuku u slušalicama – u skladu s vrhunskim zaslonom. Da ne bi ostalo sve na hardveru, za sadržaje se brine usluga Vivo Streaming Video koja već ima u arhivi oko 200 naslova s Headphone X tehnologijom (uz preko 400 naslova u 1080p rezoluciji).

Pakiranje u Vivo video stilu (u skladu sa video servisom, specifikacijama ekrana i audio sustava)

Vivo Xplay 3S kutija

Senzor za otisak prsta

Vivo Xplay 3S

Otključavanje otiskom prsta:

Video s prvim izloženim primjercima uređaja:

Vlastiti Funtouch OS je baziran na androidu 4.3

Xplay 3S će se prodavati putem kineske online trgovine Tmall, a inozemnim kupcima će biti dostupan u specijaliziranim internet trgovinama. Vivo je nedavno najavio i buduće prisustvo na globalnom tržištu pa se možda pojavi (kao što su već THL, iOcean ili Zopo) i kod ovlaštenih zastupnika u Španjolskoj ili Italiji. Cijena u Kini je oko 580 USD ili oko 3300Kn (+PDV)

O autoru Davor

Fan kineske mobilne tehnologije. Tvrdoglav, pristran, ali i upućen u najintimnije tajne dalekoistočnih proizvođača pametnih telefona. Počasni član par kineskih mobilnih foruma i ugledni (po vlastitom svjedočenju) pripadnik domaćih, bratskih, europskih i inih foruma s navedenom tematikom.

Preporučeni članak

Huawei G9 – predstavljanje 4. svibnja

Huawei je vjerojatno najaktivniji kineski proizvođač – svako malo upoznamo novi model. Nakon cijele serije …

error: Content is protected !!