Kineski mobiteli, tableti i gadgeti » Mobiteli » OPPO N1 – Prvi smartphone na svijetu s rotirajućom kamerom
OPPO N1

OPPO N1 – Prvi smartphone na svijetu s rotirajućom kamerom

OPPO N1 je definitivno jedan od posebnijih smartphone uređaja koji su izašli u 2013. godini, a od prosinca 2013. napokon se našao i u slobodnoj prodaji. Kako tvrdi OPPO, N1 model je prvi smartphone na svijetu s rotirajućom kamerom.

Iako se N1 može pohvaliti i odličnim specifikacijama poput brzine procesora, uz koje ima još neke zanimljive inovacije, poput O-Touch pozadinskog panela koji vam omogućuje da fotkate i skrolate bez da dodirujete ekran, njegova 13MP rotirajuća kamera je ipak glavni prodajni faktor.

Na slici ispod možete vidjeti bolje kako ona izgleda:

OPPO N1 kamera

Kamera se može rotirati do 206 stupnjeva, a u svakom položaju se može zaključati tako da nema brige da se pomakne sama od sebe. Kako se radi o rotirajućem elementu vjerojatno je nekima od vas palo na pamet da će vrlo vjerojatno doći do kvara ili oštećenja određenih dijelova rotirajuće kamere od čestog okretanja, ali OPPO su mislili i na to. Naime, kamera je prošla test od 100 tisuća okretaja, što je otprilike ravno korištenju 5 i pol godina, i to ako kameru rotirate 50 puta dnevno svaki dan. Drugim riječima, nema straha od kvara, kvaliteta izrade je na vrhunskom nivou.

Što se tiče same leće kamere, izrađena je od 6 elemenata/dijelova, ima otvor blende f/2.0, pokreće se za svega 0.6 sekundi kada startate aplikaciju za fotografiranje, a u mračnijim uvjetima imate dostupnu LED bljeskalicu koja automatski optimizira količinu svjetlosti potrebnu za vašu idealnu fotku.

Još treba napomenuti da OPPO N1 ima superosjetljivi 5.9” retina zaslon (koji možete kontrolirati čak i kada imate rukavice na rukama), Full HD rezoluciju, bateriju od 3610mAh, O-Click privjesak kojim preko bluetooth tehnologije možete kontrolirati mobitel do 15m daljine, 16GB/32GB disk, 2GB RAM-a te još mnogo zanimljivih stvari.

OPPO N1 nije jeftin mobitel kao što pretpostavljate, ali s obzirom na to šta sve nudi i to da niste ugovorom vezani za nijednu mrežu nakon što ga kupite, cijena od 449 eura odnosno 580 dolara i ne zvuči tako puno.

Više detalja pogledajte u video materijalima ispod, a sve ostale informacije pronađite na njihovoj službenoj stranici.

O autoru Dražen

Dražen Praštalo je bivši vlasnik i osnivatelj TeleKineze, ljubitelj Apple proizvoda, ali i kineske mobilne tehnologije. Kada ne piše za TeleKinezu bavi se web dizajnom i internet marketingom.

Preporučeni članak

Huawei G9 – predstavljanje 4. svibnja

Huawei je vjerojatno najaktivniji kineski proizvođač – svako malo upoznamo novi model. Nakon cijele serije …

error: Content is protected !!