Kineski mobiteli, tableti i gadgeti » Mobiteli » Pregled aktualnih Best-Buy Qualcomm smartfona
Qualcomm 410 Mobiteli

Pregled aktualnih Best-Buy Qualcomm smartfona

Predstavljamo vam selekciju kineskih Best-Buy Qualcomm mobitela, odnosno onih sa novom generacijom 64-bitnih 4-jezgrenih Snapdragon procesora s podrškom za LTE mobilne mreže.

Zacijelo već znate da kineskim tržištem mobilnih uređaja u nižoj i srednjoj klasi dominira Mediatek, tajvanski proizvođač mobilnih čipseta. Najveći svjetski proizvođač, američki Qualcomm, drži manji udio kineskog tržišta u tom rangu ali je primjetno da je krajem prošle i početkom ove godine znatno povećana ponuda smartfona s 64-bitnim Qualcomm procesorima u nižoj i srednjoj klasi . Riječ je o čipsetima pod nazivom Snapdragon 410 i Snapdragon 615.  Potonji smo već predstavili u recenziji mobitela Coolpad F2 a prvog smo opisali u recenziji za Xiaomi Note 4G.

Uočili smo da se na tržištu formirala zasebna kategorija mobitela s Qualcomm hardverom vrlo sličnih karakteristika pa ćemo vam predstaviti pet najpopularnijih uređaja sa Snapdragon 410 (MSM8916) čipsetom iz ponude najvećih kineskih proizvođača mobitela. Zajednički nazivnik im je procesor, veličina ekrana (uz manju iznimku), 1GB RAM memorije, podrška za dvije SIM kartice i za 4G / LTE mreže te ista cjenovna kategorija.

Qualcomm 410 Mobiteli

Kao što možemo vidjeti u gornjem prikazu, najskuplji u klasi je Huawei Honor 4 Play koji se na pojedinim tržištima prodaje pod imenom Ascend G620s a postoji u još nekoliko varijanti koje se razlikuju tek u sitnim hardverskim detaljima. Iako najskuplji, ima par primjetnih mana – bateriju od samo 2000mAh i ekran koji zauzima samo 67.18% prednje plohe mobitela.

Snapdragon 410 Honor 4 Play

Xiaomi Redmi 2 je vjerojatno najpopularniji u skupini. U prednosti je zbog OTG opcije i ogromne korisničke podrške za MIUI operativni sustav. Jedini ima nešto manji, 4.7-inčni ekran. Prosječna cijena mu je veća nego u ostalih uređaja za oko desetak dolara.

Snapdragon 410 Redmi 2

Lenovo Lemon K3 je novitet na tržištu, pojavio se tek prije mjesec dana. Poznat je i kao Lenovo A6000. Iako je u Kini najavljen i prodaje se kao smartfon s cijenom ispod 100 USD (protuvrijednost) trgovci ga prodaju po većoj cijeni, uglavnom za oko 130 USD ali se da pronaći i za desetak dolara manje. Izdvaja se od konkurencije većim prostorom za pohranu korisničkih podataka (16GB ROM) i MaxxAudio audio sustavom.

Snapdragon 410 Lenovo K3

ZTE V5S ima najmanji okvir ekrana, odnosno najbolje iskorištenu prednju plohu i vrlo dobru selfie kameru. Proizvođač je ponudio i DTS audio sustav za kvalitetnu reprodukciju zvuka. Najteži je u skupini što može zahvaliti solidnoj bateriji od 2400mAh.

Snapdragon 410 ZTE V5S

Coolpad F1 Plus jedini ima Gorilla Glass zaštitu treće generacije i najveću bateriju. Prosječna cijena mu je niža od one u ostalih mobitela što može zahvaliti slabo poznatom imenu u EU i okolici dok je u Kini među cjenjenijim mobitelima.

Snapdragon 410 Coolpad F1 Plus

Coolpad F1 Plus smo prokomentirali uzduž i poprijeko na našem forumu pa i tamo možete pokupiti poneku korisnu informaciju.

 

O autoru Davor

Fan kineske mobilne tehnologije. Tvrdoglav, pristran, ali i upućen u najintimnije tajne dalekoistočnih proizvođača pametnih telefona. Počasni član par kineskih mobilnih foruma i ugledni (po vlastitom svjedočenju) pripadnik domaćih, bratskih, europskih i inih foruma s navedenom tematikom.

Preporučeni članak

Huawei G9 – predstavljanje 4. svibnja

Huawei je vjerojatno najaktivniji kineski proizvođač – svako malo upoznamo novi model. Nakon cijele serije …

error: Content is protected !!