Kineski mobiteli, tableti i gadgeti » Mobiteli » Xiaomi Mi 4i – detalji i prijenos prezentacije

Xiaomi Mi 4i – detalji i prijenos prezentacije

Xiaomi će 23. travnja predstaviti svoj peti uređaj ove godine (nakon Mi Note Pro, Mi Note, Redmi 2 i Redmi 2A), pod nazivom Xiaomi Mi 4i. Riječ je o jeftinijoj izvedbi Mi 4, a pod tim se misli na jeftiniju izradu, tj. plastiku, slabiji procesor i manje radne memorije. Prema nekim informacijama će imati chipset Snapdragon 615, 2 GB RAM i 16 GB ROM, 13 MP i 5 MP kamere, 5-inčni 1080p ekran te podršku za LTE i dual SIM. Na fotografiji možete vidjeti dio Mi 4i. Apple je imao sličnu strategiju s plastičnim iPhoneom 5C, ali budući da je cijena bila jednaka onoj za aluminijski iPhone 5, projekt je bio prilično neuspješan.

mi 4i part

Kao što smo rekli, ono što je ključno za predstavljanje ovakvog uređaja je zasigurno cijena, no budući da je New Delhi odabran kao domaćin, možemo zaključiti da bi zaista mogla biti povoljna. Prvenstveno zbog toga što je Indija zemlja velikih nejednakosti i jedini način da se bilo koja tvrtka probije na golemo indijsko tržište je upravo prilagođena cijena. Dok god dobijete dobar ekran i kameru, ali i solidan komad silicija, zaboravit ćete od čega je izrađen. Osim toga, cijeli se događaj prenositi putem interneta, i to na engleskom jeziku. Početak prijenosa je u 11:00 sati po srednjoeuropskom vremenu.

O autoru Krunoslav

Građevinar po struci, no pravu ljubav pokreće struja. Desetljeće i pol iskustva u mobilnoj tehnologiji, uvijek spreman za dobru raspravu :)

Preporučeni članak

Huawei G9 – predstavljanje 4. svibnja

Huawei je vjerojatno najaktivniji kineski proizvođač – svako malo upoznamo novi model. Nakon cijele serije …

error: Content is protected !!