Kineski mobiteli, tableti i gadgeti » Yin i Yang » Pet razloga za kupovinu kineskog mobitela
Oppo N1

Pet razloga za kupovinu kineskog mobitela

Nagli porast zanimanja za kineske mobitele je posebno uočljiv tijekom posljednjih par mjeseci. Nekoliko hrvatskih foruma bilježi izuzetnu aktivnost posjetitelja koji pokušavaju pronaći što više informacija ili pak svjedoče o vlastitim pozitivnim iskustvima s friško nabavljenim mobilnim uređajima iz Kine. Zbog preglednosti teme, ovdje ćemo navesti samo dio, točnije pet, osnovnih razloga zbog čega biste i Vi (ako već tragate za novim uređajem) trebali kupiti upravo kineski mobitel. Promjene u kvaliteti kineskih mobitela su intenzivne u tolikoj mjeri da je čak i nadmašila i svjetski poznate proizvođače u pojedinim segmentima. Da pogledamo zbog čega su toliko zanimljivi:

1. Dizajn i inovativnost

Pogledajte posljednje modele mobitela s imenom Samsung, HTC, LG, Apple,.. i primijetiti ćete samo manje promjene u dizajnu u odnosu na prethodne inačice. Nema više bitnih izmjena u dizajnu – njihovi uređaji ne stvaraju više onaj osjećaj oduševljenja kod korisnika. Sada promotrite najnovije uređaje s imenima kao što su Nubia, Xiaomi, Jiayu, Oppo i naći ćete komplet novih rješenja s vrhunskim dizajnom i najnovijim hardverom, sve uz iznimnu kvalitetu izrade. Baterije s ogromnim kapacitetom, brendovi okrenuti isključivo ženama, rotirajuće kamere – u par stotina različitih modela svatko će pronaći osobnog mobilnog ljubimca…

2. Novi hardver

Kada svjetski poznate marke izbace na tržište nove uređaje s najnovijom kamerom, čipsetom ili ultra novim zaslonom, budite sigurni – bar jedan kineski proizvođač će u tom trenutku predstaviti smartfon s hardverom sljedeće generacije. Vivo (BBK) i, vjerojatno, OPPO će ponuditi svijetu prvi mobitel s 2K zaslonom tijekom sljedećih mjesec dana, a dobar dio kineskih proizvođača (npr Hike) već ima u ponudi modele s bežičnim punjenjem, NFC-om, upravljanjem pokretima ruku itd. Kamere u kvalitetnijim modelima već nadmašuju one u poznatim brendovima.

3. Ponuda

Svratite do prodajnih mjesta domaćih mobilnih operatera i proučite što se sve nudi. Pardon, bacite pogled, jer nema potrebe za proučavanjem. Galaxy S4, Note 3, Htc One i još ponešto. Izbor je mizeran i izgleda jadno u usporebi s onim što nudi Kina.
Neovisno o debljini novčanika, Kina trenutno nudi najveći izbor mobitela na svijetu – za svaki džep, torbicu, za svaki tip upotrebe ili osobnosti. Desetine novih modela je u ponudi svakog mjeseca. Uz pedesetak renomiranih i još toliko slabo poznatih proizvođača – nije za čuditi se.

4. Individualnost

Kad ste zadnji put vidjeli nekog da koristi mobitel koji ne nosi Samsung, Sony, iPhone ili Nokia logo? Sve su to krasni i lijepi uređaji, ali teško da predstavljaju pojam individualnosti. Smartfon je visoko personalizirani uređaj koji čuva vaše telefonske brojeve, fotografije vaših bližnjih, čuva vaše lozinke, poruke, omiljenu glazbu i mnogo toga što je vezano uz vas kao osobu. Međutim, većina ovih uređaja se po izgledu i ne razlikuje. S druge strane, Oppo N1, iOcean X7, iNew v3, Jiayu G5, Gionee E7, Xiaomi Mi3, Meizu MX3 itd. imaju potpuno različitu pojavnost. Unikatnim dizajnom pronalaze kupce koji će ih odabrati prema vlastitim potrebama i životnom stilu.

5. Vrijednost

Daleko najjači argument za kupovinu kineskog mobitela je velika vrijednost za malo novca. Gdje se može kupiti mobitel bez ugovora poput 5.5″, osamjezgrenog ZOPO ZP998 s rezolucijom od 1080p za manje od 2100 Kn (s PDV-om) ili trenutno najbržeg smartfona, Xiaomi Mi3 za oko 3000 Kn (s PDV-om)?
U Kini 🙂

Izvor: GizChina (prilagodba)

O autoru Davor

Fan kineske mobilne tehnologije. Tvrdoglav, pristran, ali i upućen u najintimnije tajne dalekoistočnih proizvođača pametnih telefona. Počasni član par kineskih mobilnih foruma i ugledni (po vlastitom svjedočenju) pripadnik domaćih, bratskih, europskih i inih foruma s navedenom tematikom.

Preporučeni članak

Xiaomi MiBoy

MiBoy – Xiaomi džemper za sezonu 2015/2016

Zvuči kao šala ali nije. Xiaomi je nakon mobitela, televizora, pročistača za vodu, klima uređaja …

error: Content is protected !!