Kineski mobiteli, tableti i gadgeti » Vijesti » Najpopularniji brendovi kineskih mobitela za 3. kvartal 2015.
Q3 3 Kvartal 2015 Kina

Najpopularniji brendovi kineskih mobitela za 3. kvartal 2015.

China Mobile je objavio redoviti izvještaj o tržišnom položaju proizvođača mobilnih uređaja na području Kine. Statistički podaci za 3. kvartal 2015. godine pokazuju da najveći ugled ima Apple a prate ga Samsung, Huawei i Xiaomi dok ostala imena primjetno zaostaju.

Q3 3 Kvartal 2015 Kina

Pokazatelji koji utječu na ugled pojedinog proizvođača su svijest o brendu, interakcija s kupcima, prepoznavanje kvalitete, reputacija tvrtke i još nekoliko faktora. Zanimljiv je relativno loš položaj brendova Sony, HTC, Philips  ili Motorola u očima kineskih potrošača.

Primijetiti ćete da ovdje nema imena poput Doogee, Cubot, Landvo ili Blackview. Nema ih jer su gotovo nepoznati u Kini i prodaju se ugl. na europskom tržištu u količinama daleko manjima u odnosu na poznate kineske marke. Otprilike isto vrijedi i za kvalitet te pouzdanost navedenih brendova.

Izvor

O autoru Davor

Fan kineske mobilne tehnologije. Tvrdoglav, pristran, ali i upućen u najintimnije tajne dalekoistočnih proizvođača pametnih telefona. Počasni član par kineskih mobilnih foruma i ugledni (po vlastitom svjedočenju) pripadnik domaćih, bratskih, europskih i inih foruma s navedenom tematikom.

Preporučeni članak

Snapdragon 830 će navodno imati 8 jezgri

Snapdragon 820 je trenutno jedan od najbržih čipseta na tržištu i upravo zato su se …

error: Content is protected !!