Kineski mobiteli, tableti i gadgeti » Mobiteli » Meizu Pro 5 Mini dolazi s Helio X20?

Meizu Pro 5 Mini dolazi s Helio X20?

Osim ako nemate izuzetno velike prste i džepove, ne možete reći da je mobitel s 5,7-inčnim zaslonom kompaktan. Kao i mnogi drugi proizvođači, Meizu sprema mini verziju jednog od svojih telefona. Radi se o Pro 5 Mini koji nije tek neznatno manji (postoji niz telefona koji su mini, a imaju 5-inčni zaslon), nego ima zaslon manji za puni inč (2,54 cm) i dijagonala mu iznosi 4,7″. Ako mislite da će rezolucija biti 720p, varate se. Prema sadašnjim informacijama, trebala bi biti 1080p, što znači da će imati izuzetno visoku oštrinu (469 ppi). Ako se vratimo skoro tri godine u prošlost, sjetit ćemo se HTC-ove velike uspješnice, modela One (M7) sa zaslonom koji odgovara tim specifikacijama.

Za razliku od većeg modela, Pro 5 Mini neće imati sjajan Samsungov čipset Exynos 7420 koji se ugrađuje i u trenutno najbolje Samsungove modele. Umjesto njega bismo trebali vidjeti čipset o kojemu se već dugo priča – MediaTek MT6797, poznatiji kao Helio X20 s deset procesorskih jezgri. Budući da su MediaTekovi čipseti vrlo povoljni, to bi se moglo odraziti na cijenu Pro 5 Mini koja bi trebala iznositi 1.999 CNY (oko 2.200 kn) za 32 GB i 2.499 CNY (oko 2.750 kn) za 64 GB, što i nije pretjerano puno ako dobivamo telefon u metalnom kućištu na kojem piše Meizu te vrlo moćan hardver.

O autoru Krunoslav

Građevinar po struci, no pravu ljubav pokreće struja. Desetljeće i pol iskustva u mobilnoj tehnologiji, uvijek spreman za dobru raspravu :)

Preporučeni članak

Huawei G9 – predstavljanje 4. svibnja

Huawei je vjerojatno najaktivniji kineski proizvođač – svako malo upoznamo novi model. Nakon cijele serije …

error: Content is protected !!