Kineski mobiteli, tableti i gadgeti » Vijesti » Xiaomi Ninebot Mini od danas u prodaji za 315 USD (Kina)
Xiaomi Ninebot Mini

Xiaomi Ninebot Mini od danas u prodaji za 315 USD (Kina)

Xiaomi Ninebot Mini smo najavili još prije pola godine iako nije bilo sasvim jasno o kakvom će uređaju biti riječ. Ako vam je prva pomisao da Xiaomi ovdje kopira Segway, niste u baš pravu jer je kineski proizvođač mobitela (i svega nečega) zapravo jedan od većih dioničara tvrtke Ninebot koja je opet vlasnik Segwayja.

Cijena vozila je 2000 juana / 2180 Kn / 315 USD. U osnovi je ovo minijaturna verzija Segwaya s težinom od samo 12.7 kilograma i visinom od 59 centimetara. Prodaja kreće od danas u Kini a biti će dostupan i preko online trgovina koje prodaju kineske proizvode.

Xiaomi Ninebot Mini

Doseg Minija je oko 21 kilometar, savladava uspon od 15° a najveća brzina mu je 16 km/h ali ako ste teži od 85 kilograma zaboravite na vožnju. Zakretni moment je 2 x 35Nm a maksimalna snaga je 2.1kW. Elektromotori koji su smješteni u kotačima imaju snagu od po 350W. Za razliku od Segwayja nema nikakve ručke ali kontrole su slične – naginjanjem prema naprijed ubrzava a u suprotnom smjeru usporava. Pritiskom na kontroler koji je smješten među nogama se usmjerava na lijevo ili desno.

Xiaomi Ninebot Mini

Xiaomi Ninebot Mini

Vozilom je moguće upravljati i preko aplikacije na smartfonu a ova funkcija se prekida čim netko stane na njega.

Detaljne specifikacije za ovaj Xiaomi Scooter možete pronaći ovdje

O autoru Davor

Fan kineske mobilne tehnologije. Tvrdoglav, pristran, ali i upućen u najintimnije tajne dalekoistočnih proizvođača pametnih telefona. Počasni član par kineskih mobilnih foruma i ugledni (po vlastitom svjedočenju) pripadnik domaćih, bratskih, europskih i inih foruma s navedenom tematikom.

Preporučeni članak

Snapdragon 830 će navodno imati 8 jezgri

Snapdragon 820 je trenutno jedan od najbržih čipseta na tržištu i upravo zato su se …

error: Content is protected !!