Kineski mobiteli, tableti i gadgeti » Yin i Yang » Dodatna oprema » Xiaomi električno vozilo – uskoro na putu
Xiaomi Logo

Xiaomi električno vozilo – uskoro na putu

Xiaomi MonowheelNema dileme, Xiaomi postaje sve značajnije ime u potrošačkom društvu. Najnoviji potez kineskog proizvođača pametnih telefona je ulazak u svijet prometala a jedina dilema je koliko će najavljeno prometno sredstvo imati kotača.

Da pojasnimo – jučer je Xiaomi objavio promotivni plakat na kojem se ističe nekoliko detalja koji daju naslutiti kakav proizvod će biti predstavljen na konferenciji za medije najavljenoj za par dana, točnije 15.04.

Plakat prikazuje nešto nalik asocijaciji na magnete ili magnetsko polje a “skrivenu” poruku pojačava prisustvo imena Ninebot u dnu plakata kao i imena velikih investicijskih fondova – Sequoia Capital i WestSummit Capital.

 

 

Iz navedenog je jasno da je riječ o proizvodu koji zahtijeva velika ulaganja i vjerojatno ima veze s Ninebot One – električnim monociklom, atraktivnim prijevoznim sredstvom krajnje jednostavnih linija.

Dakle, vro lako bi se moglo dogoditi da Xiaomi uskoro predstavi nešto nalik ovome:

Ovo je najizglednija varijanta a drugi izvori navode mogućnost predstavljanja vozila nalik Segwayu ili “klasičnom” električnom vozilu na četiri kotača.

Osim budućeg predstavljanja električnog vozila, Xiaomi već nudi i druge uređaje i naprave poput fitnes narukvice (Mi Band), TV-a (Mi TV), digitalne vage (Mi Smart Scale), miultifunkcijskog punjača (Mi Power Strip), pročistača zraka (Mi Air Purifier), sportske kamere (Yi Action Camera – koju smo nedavno predstavili) a najavio je i proizvodnju pametne sportske obuće. Navedenim uređajima se može jednostavno upravljati pomoću Xiaomi smartfona odnosno zasebnim aplikacijama unutar njegovog MIUI operativnog sustava. MIUI OS je dostupan za brojne modele mobilnih uređaja pa postoji mogućnost da i drugi mobiteli mogu poslužiti kao daljinski upravljači Xiaomi proizvoda. Članovi našeg foruma već su uključeni u rasprave oko nekih od ovih gadgeta kao što su Mi BandMi Power Strip.

Xiaomi Mi Gadgets

 

Skeniranjem QR koda s naljepnice možete jednostavno instalirati aplikaciju za vaš mobilni uređaj koja upravlja radom Mi pročistača zraka.

Xiaomi Mi Air Purifier

 

O autoru Davor

Fan kineske mobilne tehnologije. Tvrdoglav, pristran, ali i upućen u najintimnije tajne dalekoistočnih proizvođača pametnih telefona. Počasni član par kineskih mobilnih foruma i ugledni (po vlastitom svjedočenju) pripadnik domaćih, bratskih, europskih i inih foruma s navedenom tematikom.

Preporučeni članak

Snapdragon 830 će navodno imati 8 jezgri

Snapdragon 820 je trenutno jedan od najbržih čipseta na tržištu i upravo zato su se …

error: Content is protected !!