Kineski mobiteli, tableti i gadgeti » Mobiteli » Newman Button – Smartfon sa senzorom otiska prsta
Newman Button

Newman Button – Smartfon sa senzorom otiska prsta

Newman je u Kini poznato ime po proizvodima zabavne potrošačke elektronike a danas je predstavio novi 5.5-inčni smartfon čija je najveća zanimljivost senzor za čitanje otiska prsta. Ovaj senzor omogućava jednostavno otključavanje mobitela i online plaćanja na više kineskih trgovina, npr. Alipay, Taobao…

Specifikacije su:

Ekran: 5.5-inčni na FHD rezoluciji
CPU: 8-jezgreni Qualcomm Snapdragon 615
Memorija: 2GB RAM + 16GB ROM
Kamere: 13MP + 5MP
Baterija: 3060mAh s podrškom za brzo punjenje

Newman ButtonNewman Button

Konceptualni model iz kojeg je proizašao Newman Button osvojio je ove godine prestižnu njemačku nagradu za dizajniF Design Award. Tamo je predstavljen kao neimenovani smartfon pogonjen YunOS operativnim sustavom čiji razvoj financira kineski trgovinski gigant Alibaba. Stvarni proizvođač je Newman a više detalja možete pronaći ovdje. Iako senzor za čitanje otiska nije novost na mobilnim uređajima, jedan iPhone ili Samsung s ovom funkcijom košta daleko više od najavljene cijene od 1200 Yuana (protuvrijednost od oko 1370 Kn bez nameta).
Newman Button ili Newman CM810 bi se trebao pojaviti u kineskim trgovinama 13. travnja a nadamo se da će biti prisutan i u nama dostupnim trgovinama.

 

O autoru Davor

Fan kineske mobilne tehnologije. Tvrdoglav, pristran, ali i upućen u najintimnije tajne dalekoistočnih proizvođača pametnih telefona. Počasni član par kineskih mobilnih foruma i ugledni (po vlastitom svjedočenju) pripadnik domaćih, bratskih, europskih i inih foruma s navedenom tematikom.

Preporučeni članak

Huawei G9 – predstavljanje 4. svibnja

Huawei je vjerojatno najaktivniji kineski proizvođač – svako malo upoznamo novi model. Nakon cijele serije …

error: Content is protected !!