Kineski mobiteli, tableti i gadgeti » Mobiteli » OnePlus One – Cyanogen stvara mobitel vrhunske klase
OnePlus One

OnePlus One – Cyanogen stvara mobitel vrhunske klase

OnePlus je zajednički projekt legendarne ekipe iz Cyanogena i bivšeg potpredsjednika kineske tvrtke Oppo. Već par mjeseci pripremaju tržište za proizvod koji bi trebao ujediniti softverski know-how američkih programera i potencijal osobe koja je zaslužna za proboj Oppo-a, jedne od najkvalitetnijih (i najskupljih) marki kineskih mobitela. Ova suradnja je prirodni nastavak projekta u kojem je Cyanogen načinio operativni sustav (CM ili CyanogenMod) za Oppo N1 – prvi mobitel na svijetu sa rotirajućom kamerom.

OnePlus One

OnePlus One prema prvim najavama ima prvoklasni hardver:

  • Qualcomm Snapdragon 801 MSM8974AC @ 2.5GHz
  • Ekran: 5.5 FHD, JDI (Japan Display Inc.)
  • Baterija: 3100mAh, fiksna
  • Kamera: 13MP – senzor IMX214, 6P optika (6 elemenata), blenda f/2.0, stabilizacija slike, 4K video snimanje
  • Memorija: 3GB
  • OS: CyanogenMod
  • Poklopac: svila, pješčenjak, denim, bambus, kevlar (posljednja tri su od navedenih materijala)

Ovo čudo od mobitela će biti predstavljeno javnosti za dva tjedna u Pekingu, a jučer je stigla najava s OnePlus mikrobloga o potpisivanju ugovora o strateškom partnerstvu s Jingdongom. Osim na JD, OPO (OnePlus One) dolazi i u Europu. Na službenom forumu od jučer ide objava liste država u kojima će OPO  imati službenu prodaju. Za sada su na listi samo Austrija i Njemačka. Najavljena je cijena ispod 350€ (2600 Kn)

OnePlus One

Dakle, uskoro imamo još jedan kineski brend u high-end klasi, ali koji za ciljano tržište ima Europu. S obzirom na pedigre ljudi koji stoje iza ovog projekta mogli bi očekivati dostojnu konkurenciju u high-end klasi mobilnih uređaja.

 

 

 

O autoru Davor

Fan kineske mobilne tehnologije. Tvrdoglav, pristran, ali i upućen u najintimnije tajne dalekoistočnih proizvođača pametnih telefona. Počasni član par kineskih mobilnih foruma i ugledni (po vlastitom svjedočenju) pripadnik domaćih, bratskih, europskih i inih foruma s navedenom tematikom.

Preporučeni članak

Huawei G9 – predstavljanje 4. svibnja

Huawei je vjerojatno najaktivniji kineski proizvođač – svako malo upoznamo novi model. Nakon cijele serije …

error: Content is protected !!