Kineski mobiteli, tableti i gadgeti » Yin i Yang » Jeftino, jeftinije, Hotinbuy.com
Yuan Dollar

Jeftino, jeftinije, Hotinbuy.com

Sve je počelo kao slučajno otkriće hrvatskih forumaša s teme za kineske mobitele na forum.hr. Naime, na internetu se pojavila specijalizirana trgovina za mobitele s izuzetno povoljnim cijenama. U prosjeku dvadesetak postotaka jeftiniji od poznatih trgovina, uz kupone s popustima na poklon.

Sve je štimalo na prvi pogled:
Stranica profesionalno urađena, artikli uredno označeni, plaćanje paypalom, brzi i vrlo susretljivi odgovori djelatnika na vrlo dobrom engleskom. Par sumnjičavaca je, doduše, ukazivao na sumnjivu adresu tvrtke vlasnika Mr Huang Chenga, kao i vrlo frišku adresu Hotinbuy-ovih stranica, ali sve ostalo je izgledalo prilično pouzdano.

Hotinbuy

Zajednice fanova kineskih mobitela širom svijeta su promptno reagirale i Hotinbuy.com je uskoro bio u centru pažnje potencijalnih kupaca. Nakon što je par članova hrvatskog foruma forum.hr u temi za kineske mobitele potvrdilo uredan primitak paketa s mobitelima, nastao je urnebes. Kupovalo se na veliko, u nadi da će ionako jeftini kineski uređaji doći kući još jeftiniji te, božemiprosti, možda izbjeći budnom pogledu djelatnika hrvatske Pošte carinjenja.

Hotinbuy.com je zaprimao narudžbe i hitro slao pakete. Svaki paket je bio popraćen brojem za praćenje pošiljke na poštanskim online servisima.

Hotinbuy

Onda je zapelo s isporukama. Prvo zbog tajfuna koji je poharao jug Kine, a zatim i Proljetnog festivala, kineskog nacionalnog praznika u trajanju od čitavih sedam dana. Uz ispriku zbog kašnjenja, neki su forumaši u prepisci s djelatnikom Hotinbuya dobili nevjerovatan popust od 18% na ionako debelo snižene cijene mobitela. Iako je ovaj popust prvotno vrijedio samo na jedan dan, kasnije se protegao na nekoliko dana.

HotinbuyCrv sumnje je polako grickao stranice hrvatskih, španjolskih, ruskih i brojnih drugih foruma s tematikom kineskih mobitela. Provjera broja za praćenje pošiljki je bila kap koja je prelila čašu. Ispostavilo se da su sve pošiljke za hrvatsku adresirane na ime Jack Martin i to na nepostojeću adresu u nepostojećem hrvatskom gradu. Istom provjerom se utvrdilo da je težina pošiljki uglavnom deklarirana na 20g, što je daleko manje od očekivanih 300-400 grama težine prosječnog paketića s mobitelom. Uslijedio je juriš e-mailova upućenih sumnjivom trgovcu, kao i masovno pokretanje pritužbi prema paypal servisu. Zatim je pala stranica hotinbuy, a s njom i snovi o uber jeftinom kineskom mobitelu. Kako bi rekli kod nas u Dalmaciji: ´ko ne plati kurbu – plati likara.

P.S.
Paypal je ipak spasio stvar – svim kupcima je na kraju vraćen novac. O tome kako postupiti u slučaju problema i koji su postupci potrebni za uspješan povrat novca s paypala pročitajte uskoro detaljnije na našim stranicama.

P.P.S.
Prema navodima izvora bliskog pošti carinjenja, u samo tri dana je s carine u Kinu, na adresu Mr Chenga vraćeno oko šezdeset paketa. Zanimljivo je da su prvi među njima bili paketići naručeni baš od…
🙂

Hotinbuy

O autoru Davor

Fan kineske mobilne tehnologije. Tvrdoglav, pristran, ali i upućen u najintimnije tajne dalekoistočnih proizvođača pametnih telefona. Počasni član par kineskih mobilnih foruma i ugledni (po vlastitom svjedočenju) pripadnik domaćih, bratskih, europskih i inih foruma s navedenom tematikom.

Preporučeni članak

Xiaomi MiBoy

MiBoy – Xiaomi džemper za sezonu 2015/2016

Zvuči kao šala ali nije. Xiaomi je nakon mobitela, televizora, pročistača za vodu, klima uređaja …

error: Content is protected !!