Kineski mobiteli, tableti i gadgeti » Mobiteli » Prvi ZTE-i s osamjezgrenim procesorom
ZTE

Prvi ZTE-i s osamjezgrenim procesorom

Kada već nisi u prvom redu proizvođača koji izbacuju na tržište nove osamjezgrene procesore – što radiš?

Izbaciš dva!

Nakon što je Huawei krenuo u napad na glavnog kineskog konkurenta, popularni Xiaomi i ponudio tržištu odličan i cjenovno povoljni osamjezgreni Honor 3x, sada se probudio i ZTE. Kao i Huawei, odlučio se za popularni Mediatekov “True Octa” čipset MTK6592. Prve špijunske fotografije samo otkrivaju bijeli dizajn kućišta.

ZTE 8x Core

Ovo je prvi mobitel s MTK6592 čipsetom koji ima podršku za CDMA 3G mrežu mobilnog operatera China Telecom. Do sada je ovaj čipset podržavao TD-SCDMA i WCDMA 3G standard ili njihovu kombinaciju.

Osim upotrebe Mediatekovog procesora, ZTE je nedavno razvio i vlastiti osamjezgreni procesor pod nazivom WiseFone 7550s, navodno energetski efikasniji od konkurencije iz Nvidie i Qualcomma (samo 60% potrošnje u odnosu na njihove najjače modele procesora).

ZTE Wisefone

Prema tvrdnjama s kineskog portala CNMO, prvi mobitel s ovim procesorom – ZTE Green Waterfront 2 postiže čak 38926 bodova u Antutu testu. Ovaj naziv je samo googleov prijevod s kineskog i vjerojatno će finalni proizvod imati normalnije ime :). Prvi primjerci dolaze u kineske trgovine krajem siječnja. Postoje i informacije da je ZTE odustao od ovog procesora i odlučio se za MTK6592.

ZTE Green Waterfront 2

 

ZTE, ne budi lijen, otkriva još jedan model s Mediatek MTK6592 osamjezgrenim procesorom. Riječ je o novom mobitelu iz linije Memo po imenu Grand Memo II. Nikakvi podaci, osim procesora i, opet, špijunskih fotografija nisu poznati.

ZTE Grand Memo II

 

 

O autoru Davor

Fan kineske mobilne tehnologije. Tvrdoglav, pristran, ali i upućen u najintimnije tajne dalekoistočnih proizvođača pametnih telefona. Počasni član par kineskih mobilnih foruma i ugledni (po vlastitom svjedočenju) pripadnik domaćih, bratskih, europskih i inih foruma s navedenom tematikom.

Preporučeni članak

OnePlus 3 dolazi sa 6 GB RAM-a?

Sve više flagship uređaja dolazi u više varijanti kako bi kupci lakše odabrali ono što im …

error: Content is protected !!