Kineski mobiteli, tableti i gadgeti » Vijesti » Blic vijesti » Xiaomi Redmi Note 2 – 1.5 milijun komada rasprodano u 14 dana
Xiaomi Redmi Note 2

Xiaomi Redmi Note 2 – 1.5 milijun komada rasprodano u 14 dana

Jedan i pol milijun u samo dva tjedna (od 13. kolovoza) je apsolutni prodajni rekord a za usporedbu spomenimo kako je i OnePlus One prodan u istom broju primjeraka ali tijekom godinu dana. Točno dva tjedna nakon početka prodaje pojavile su se prve vijesti o lažno oglašenom tipu ekrana što će sigurno utjecati na potencijalne kupce. Da vas podsjetimo, Xiaomi je optužen da je najavio AUO / Sharp zaslone na novom mobitelu ali se ispostavilo da Xiaomi Redmi Note 2 ima jeftiniji Pegasus ekran. Tvrtka je odbacila sve optužbe na svoj račun i prebacila krivnju na trgovačke lance koji su zaveli kupce lažnim najavama na promotivnim posterima (Jingdong, Suning…) a uguglate li početak rečenice iz promotivnog materijala “Working with AUO/Sharp we offer you a screen…” lako možete vidjeti i zaključiti gdje je izvor obmane i koje trgovine i dalje navlače kupce zavodljivim oglasima.

Kako smo već pisali, najveći adut Xiaomi Redmi Note 2 je brzi procesor Helio X10 koji je do sada ugrađivan isključivo u višu klasu mobilnih uređaja poput Meizu MX5, Gionee E8, OPPO R7 Plus, HTC M9 Plus …) ali uz cijenu mobitela koji se trenutno može kupiti po cijeni od oko 170 USD (+ PDV).

O autoru Davor

Fan kineske mobilne tehnologije. Tvrdoglav, pristran, ali i upućen u najintimnije tajne dalekoistočnih proizvođača pametnih telefona. Počasni član par kineskih mobilnih foruma i ugledni (po vlastitom svjedočenju) pripadnik domaćih, bratskih, europskih i inih foruma s navedenom tematikom.

Preporučeni članak

OnePlus 3 dolazi sa 6 GB RAM-a?

Sve više flagship uređaja dolazi u više varijanti kako bi kupci lakše odabrali ono što im …

error: Content is protected !!