Kineski mobiteli, tableti i gadgeti » Mobiteli » Xiaomi Redmi Note 2 – Obmana godine
Redmi Note 2 Ekran Screen

Xiaomi Redmi Note 2 – Obmana godine

Iako smo ga (i ne samo mi) najavili kao mobitel godine, Redmi Note 2 bi lako mogao ispasti sramota godine za trenutno najpopularnijeg kineskog proizvođača mobilnih uređaja. Kineski mediji jutros prijavljuju brojne primjere reklamacija i primjedbi kupaca na velikim trgovinama poput Suninga i Jingdonga. Koji su grijesi kineskog mobilnog diva po pitanju novog smartfona s brzim procesorom i niskom cijenom? Najveći prijestup je lažno oglašavanje:

1) Proizvođač ekrana je Sharp/AU Optronics – Stvarni proizvođač je Tianma (Pegasus).

Redmi Note 2 Ekran Screen

Vrijedni vlasnici prvih uređaja su se potrudili i provjerili od čega je sazdan Note 2 te pronašli da uređaj nema ekran pouzdanih i poznatih proizvođača već manje poznati Tianma a već pristižu i prve reklamacije. Zaslon predstavlja veći dio proizvodne vrijednosti mobitela a Tianma (Pegasus) se postavlja ugl. na nisku klasu smartfona i košta oko 10 USD dok Sharp košta znatno više, oko 45 USD.

20150831_120801_122

 

2) Kamera je Samsung ISOCELL – Izgleda da je i ovdje riječ o obmani jer se navodno radi o drugačijoj Samsung kameri.

20150831_120844_990

 

3) Jamstvo s rješavanjem svih problema u roku od godinu dana s doplatom 29 yuana (protuvrijednost oko 30 Kn) – Sada je tu dodatak koji naglašava da jamstvo ne vrijedi za “namjerna oštećenja”.

Untitled-2

Xiaomi je obrisao teme s foruma koje se bave ovom varkom ali poveznice ostaju (1 i 2)

Očigledno je da se išlo na štednju i ugradnju jeftinih dijelova ali je nevjerojatno da tvrtka poput Xiaomija može sebi priuštiti ovakav gaf.

O autoru Davor

Fan kineske mobilne tehnologije. Tvrdoglav, pristran, ali i upućen u najintimnije tajne dalekoistočnih proizvođača pametnih telefona. Počasni član par kineskih mobilnih foruma i ugledni (po vlastitom svjedočenju) pripadnik domaćih, bratskih, europskih i inih foruma s navedenom tematikom.

Preporučeni članak

Huawei G9 – predstavljanje 4. svibnja

Huawei je vjerojatno najaktivniji kineski proizvođač – svako malo upoznamo novi model. Nakon cijele serije …

error: Content is protected !!