Kineski mobiteli, tableti i gadgeti » Yin i Yang » Dodatna oprema » Huawei pametni sat od danas kreće u prodaju širom Europe
Huawei Watch

Huawei pametni sat od danas kreće u prodaju širom Europe

Huawei Consumer Business Group (BG) je i službeno predstavio novi Huawei pametni sat u sklopu sajma IFA u Berlinu koji je službeno otvoren danas i traje do 09.09 . Klasični dizajn nadahnut je švicarskom urarskom tradicijom, a sat se od danas nalazi u prodaji u Kanadi, Njemačkoj, Francuskoj, Španjolskoj i Italiji po cijeni koja se kreće od 399 do 699 eura ovisno o karakteristikama odabranog uređaja. Istovremeno, Huawei sat bit će dostupan za prednarudžbu u SAD.  U Velikoj Britaniji, Japanu i UAE će biti u prodaji od listopada, dok će u drugim zemljama u prodaju stići krajem godine.

Prvi Huawei smartwatch

Ovo je prvi pametni sat u lepezi Huawei proizvoda, a ujedno je i prvi koji u sebi ujedinjuje modu i tehnologiju. Huawei sat pokreće Android Wear™ operativni sustav, a omogućuje vam da u svakom trenutku budete povezani i dobivate informacije o pozivima, porukama i elektroničkoj pošti. Preko Bluetooth veze moguće je spojiti bežične slušalice, a kad tome pridodamo mogućnost preuzimanja glazbe i njezine reprodukcije dok ste offline, održavanje aktivnog načina života nikad nije bilo lakše. Glazbu je moguće pokrenuti glasovnom naredbom, a na isti način je moguće upravljati uređajem. Uz pomoć funkcije “pronađi moj telefon” pronalazak izgubljenog uređaja će biti znatno lakši.

Zahvaljujući posljednjoj verziji Google Android Wear™, korisnici Android i iOS uređaja bit će u mogućnosti povezati se s Huawei pametnim satom.

Klasični dizajn

Promjer sata iznosi 42 mm što je klasična dimenzija ručnih satova. Kupci će moći izabrati između više izrada kućišta – od crvenog zlata, nerđajućeg čelika ili crnog nerđajućeg čelika kao i između velikog broja dizajna zaslona (od klasičnog, luksuznog, poslovnog, ženstvenog, modernog do jednostavnog). Remen sata je također moguće izabrati, a kupcima se nude mrežica od nerđajućeg čelika, karike od nerđajućeg čelika ili crni nehrđajući čelik, te crna ili smeđa koža. Remen se lako mijenja, a moguće je koristiti bilo koji remen čija je spojnica široka 18 mm.

Klasična izrada

Izrađen od sofisticiranih materijala, a karakteristike sata uključuju okrugli 1.4-inčni AMOLED zaslon osjetljiv na dodir, obložen safirnim staklom (omiljeni izbor švicarskih proizvođača satova), kućište od kovanog nerđajućeg čelika, a dolazi s ugrađenim monitorom rada srca i 6-osnim senzorom pokreta.  Zaslon razlučivosti 400 x 400 piksela s gustoćom od 268 ppi i visokim kontrastom od 10.000:1 čini Huawei sat najnaprednijim Android Wear pametnim satom do sad.

Kako bi dodatno naglasio klasični, premium dizajn sata, Huawei je ujedinio snage s najpoznatijim svjetskim modnim fotografom Mariom Testinom i predstavio reklamnu kampanju u kojoj se pojavljuju supermodeli Karlie Kloss i Sean O’Pry.

Nova era sportske tehnologije

Huawei sat sadrži precizni senzor otkucaja srca (PPG senzor), koji je blago ispupčen kako bi bolje prionuo uz kožu i točnije očitao podatke. 6-osni senzor pokreta sa žiroskopom i akcelometrom pomaže u praćenju sportskih ili rekreativnih aktivnosti gdje god se nalazite i što god da radite, bilo da šećete, trčite ili planinarite.

Gosp. Richard Yu, predsjednik uprave poslovne jedinice Huawei Consumer BG, je izjavio:

“…Bez sumnje, nosivi uređaji će nastaviti biti jedan od najvećih trendova u industriji, a svojim uređajima koji kombiniraju tehnologiju i inovaciju Huawei Consumer BG želi postati vodeći proizvođač nosivih uređaja.”

Dostupnost i informacije

Huawei sat bit će dostupan u više od 20 zemalja i regija, uključujući SAD, Veliku Britaniju, Argentinu, Australiju, Brazil, Kanadu, UAE.

Za više informacija posjetite

http://consumer.huawei.com/minisite/worldwide/huawei-watch/index.htm

Facebook: facebook.com/HuaweiDeviceCroatia

Instagram: instagram.com/huawei.hrvatska

Twitter: https://twitter.com/HuaweiCroatia

O Huawei Consumer Business Group:

Krajem 2013. Godine, Huawei proizvodi i usluge bili su dostupni u više od 170 zemalja, a koristila ih je trećina svjetske populacije. Huawei zapošljava 150.000 ljudi, a u 2013. godini bio je treća tvrtka u svijetu po isporuci pametnih telefona. Huawei već desetljećima uspješno posluje s 45 od 50 vodećih globalnih pružatelja telekomunikacijskih usluga. Kompanija ima više od 15 odjela za istraživanje i razvoj u različitim zemljama širom svijeta – Sjedinjenim Američkim državama, Njemačkoj, Švedskoj, Rusiji, Indiji i Kini.

Jedna od tri Huawei poslovne grupe, Huawei Consumer Business Group (BG) proizvodi niz proizvoda uključujući mobilne telefone, mobilne broadband (MBB) uređaje, uređaje za domaćinstvo kao i cloud servise. S više od 25 godina poslovnog iskustva u području informacijskih i telekomunikacijskih tehnologija, široke globalne mreže i uspješnog međunarodnog poslovanja, Huawei Consumer BG posvećen je razvoju novih tehnologija koje potrošačima širom svijeta i u svakom trenutku pružaju dodatne mogućnosti i vrhunsko iskustvo.

Huawei Pametni Sat

O autoru Davor

Fan kineske mobilne tehnologije. Tvrdoglav, pristran, ali i upućen u najintimnije tajne dalekoistočnih proizvođača pametnih telefona. Počasni član par kineskih mobilnih foruma i ugledni (po vlastitom svjedočenju) pripadnik domaćih, bratskih, europskih i inih foruma s navedenom tematikom.

Preporučeni članak

Snapdragon 830 će navodno imati 8 jezgri

Snapdragon 820 je trenutno jedan od najbržih čipseta na tržištu i upravo zato su se …

error: Content is protected !!