Kineski mobiteli, tableti i gadgeti » Mobiteli » Meizu M57A – Novi Meizu M2 Note na Helio X10 procesoru?
Meizu M57A M2 Note

Meizu M57A – Novi Meizu M2 Note na Helio X10 procesoru?

U posljednje vrijeme se na stranicama kineskog ministarstva IT-a pojavio veći broj novih mobitela koji u specifikacijama imaju naveden operativni sustav Yunos (Aliyun, Alibaba OS). Među njima se ističe jučer objavljeni Meizu smartfon s internom oznakom M57A koji izgledom prilično nalikuje modelu Meizu M2 Note. Ovakva sličnost navodi na pomisao da se radi o novoj verziji ovog mobitela, s pojačanim procesorom i operativnim sustavom Yunos. Napominjemo da se Meizu Yunos od originalnog Meizu Flyme sustava razlikuje tek u par aplikacija.

Specifikacije Meizu M57A

 • Proizvođač: Meizu
 • Model: interna oznaka M57A
 • CPU: 8-jezgreni Helio X10 (MTK6795) @2GHz
 • Memorija: 2GB RAM + 16GB ROM + proširenje do 128GB
 • Kamere: 13MP + 5MP
 • Ekran: 5.5-inčni @1920 × 1080 piksela (FHD)
 • Mreže: GSM, TD-SCDMA, TD-LTE, LTE FDD, WCDMA
 • Boja: Bijela, ružičasta, siva, zlatna, plava
 • Dimenzije: 150.7 × 75.3 × 8.2 (mm)
 • Masa: 150 (g)
 • OS: Yunos 3.1.6 (Android 5.x)

Najveća atrakcija Meizu M57A je brzi Mediatek procesor Helio X10 koji se nalazi i u smartfonu Xiaomi Redmi Note 2 kojeg smo dobro “pokrili” u tekstovima na TeleKinezi i na našem forumu. Da podsjetimo, “originalni” Meizu M2 Note ima prilično slabiji procesor, 8-jezgreni MTK6753 na taktu od 1.3GHz dok “novi” M2 Note ima 8-jezgreni Helio X10 na taktu od 2GHz. Prilična razlika.

Meizu M57A M2 Note

Ako je riječ o novoj verziji M2 Note, a ovo je vrlo vjerojatno, onda možemo očekivati i nisku cijenu. S obzirom na konkurenciju sa Xiaomijem i na procesor Helio X10 kojeg ima i Xiaomi Redmi Note 2 lako je moguće da cijena ovog mobitela bude niža od 140 USD. Ili čak niža jer izvor u par navrata spominje 799 yuana (oko 126 USD).
Informacija dolazi sa stranice koja najbolje prati novosti o mobitelima s Mediatek procesorima pa možemo pretpostaviti da je prilično pouzdana. Više informacija očekujemo sutra ujutro kada će ovaj smartfon biti i službeno predstavljen a u igri je i mogućnost da se predstavi Meizu Mx6 s procesorom Helio X20. Nakon mobitela, glavna zvijezda prezentacije je poznata kineska pjevačica G.E.M.

Meizu M57A M2 Note G.E.M.

Ovo bi mogao biti mobitel koji će osakatiti trenutno odličnu prodaju Xiaomi Redmi Note 2.

Izvor

O autoru Davor

Fan kineske mobilne tehnologije. Tvrdoglav, pristran, ali i upućen u najintimnije tajne dalekoistočnih proizvođača pametnih telefona. Počasni član par kineskih mobilnih foruma i ugledni (po vlastitom svjedočenju) pripadnik domaćih, bratskih, europskih i inih foruma s navedenom tematikom.

Preporučeni članak

Huawei G9 – predstavljanje 4. svibnja

Huawei je vjerojatno najaktivniji kineski proizvođač – svako malo upoznamo novi model. Nakon cijele serije …

error: Content is protected !!