Kineski mobiteli, tableti i gadgeti » Vijesti » 4-jezgreni MTK6582 mobiteli – Originalni kineski brendovi
Mediatek MTK6582

4-jezgreni MTK6582 mobiteli – Originalni kineski brendovi

Nakon tablice s 8-jezgrenim MTK6592 mobitelima predstavljamo vam i ovu s najnovijim kineskim mobitelima s četverojezgrenim Mediatek procesorima. Izostavljeni su modeli bez imena ili s ograničenim brojem podataka, kao i mobilni uređaji s CDMA TD-SCDMA 3G standardom, jer nisu zanimljivi za domaće uvjete. 4-jezgreni MTK6582 mobiteli su zastupljeni u velikom broju pa vam donosimo preglednu tablicu modela s njihovim karakteristikama.

U tablici predstavljamo 44 modela s osnovnim specifikacijama. Za razliku od liste s 8-jezgrenim MTK6592 mobitelima, gdje smo zbog nesukladnosti izostavili manji dio modela, u ovoj listi ih je izbačeno preko 40. Na listi se pojavljuje i Ampe, poznati proizvođač tableta koji će se, kao i Cube s modelom Talk69 okušati u proizvodnji mobitela nudeći svoj 5″ model pod nazivom A50.

Od zanimljivijih modela s liste ističemo Huawei 3C koji će biti (zbog imena i već popularnog modela) jedan od najprodavanijih mobitela ove godina. 3C je glavni takmac razvikanom Hongmiju (Red Rice) iz Xiaomija i jeftiniji je od njega za 1 Yuan :). Kinezi se ne razbacuju kamerama, pa tako samo par uređaja ima 13MP kameru. Najveća rezolucija koju dopušta MTK6582 je 1280 x 720 što je sasvim dovoljno za kvalitetan prikaz sadržaja na 5″ – 5.5″ ekranu.

MTK6582

Zanimljiv je i Gionee T1, koji bi trebao imati Dual 3G antenu TD-SCDMA + WCDMA – poput brojnih 8-jezgrenih MTK6592 uređaja – zgodna stvar ako često idete u Kinu. 🙂 Postoje informacije da bi, kao i skupi Vivo flagship model, mogao imati skener za otisak prsta na poleđini.

Najpovoljniji brendovi su Mlais i Hasee po 460Kn.  Uračunamo li PDV, cijene povoljnijih mobitela s četiri jezgre se kreće u rasponu od 580 – 930 Kn.

Navedene cijene su orijentacijske – u trgovinama će uglavnom biti nešto veće.

O autoru Davor

Fan kineske mobilne tehnologije. Tvrdoglav, pristran, ali i upućen u najintimnije tajne dalekoistočnih proizvođača pametnih telefona. Počasni član par kineskih mobilnih foruma i ugledni (po vlastitom svjedočenju) pripadnik domaćih, bratskih, europskih i inih foruma s navedenom tematikom.

Preporučeni članak

Snapdragon 830 će navodno imati 8 jezgri

Snapdragon 820 je trenutno jedan od najbržih čipseta na tržištu i upravo zato su se …

error: Content is protected !!