Kineski mobiteli, tableti i gadgeti » Vijesti » Xiaomi Mi5 ili Mi4 Pro? – ostaje nepoznanica

Xiaomi Mi5 ili Mi4 Pro? – ostaje nepoznanica

Posljednjih dvije godine, postalo je sasvim normalno da proizvođači predstave i više od jednog mobitela visoke klase u istoj godini, zamjenjujući prethodni model prije nego je “stari” dobio priliku ostarjeti. Čini se da o tom poslovnom modelu, nametnutom od strane zapadne konkurencije, razmišljaju i u Xiaomiju. Na kineskoj društvenoj mreži Weibo danas su se pojavile slike novog modela za koji se vjeruje da će biti ili potpuno novi uređaj Xiaomi Mi5 ili pak Pro verzija Xiaomija Mi4, po uzoru na konkurentski Meizu sa njihovim MX4 Pro modelom. S obzirom da je takva objava zapravo plod “curenja informacija”, postoji šansa da se radi i o vješto isfotošopiranoj slici ili pak prototipu koji neće u ovom obliku dočekati svoj službeni izlazak. Kako god bilo, slike govore za sebe.

xiaomi-mi5-leaked

Xiaomi nastavlja svoj “grijeh” i dalje dizajnerski aludirajući na općepopularni iPhone uz notu HTC One M8, ne trudeći se previše distancirati od Mi4 modela koji su mnogi korisnici dočekali s negodovanjem, jer Xiaomi vide kao ozbiljnog proizvođača koji raspolože dovoljnim sredstvima da razvija vlastiti, prepoznatljivi dizajn. S pozitivne strane izgleda da je prostor sa lijeve i desne strane između kućišta i ekrana sveden na minimum, uz karakteristično velike rubove na dnu i vrhu mobitela, ponovno veoma nalik iPhoneu 6. Na slikama se također može primjetiti i određena zakrivljenost ekrana, iako ne u onoj mjeri u kojoj je to prisutno na LG G Flexu ili Samsung Galaxy Note Edgeu. Uz to, na prvi pogled ne nazire se hardverska home tipka što bi moglo značiti da Xiaomi ostaje pri kapacitivnim tipkama ili pak potpuno prelazi na virtualne tipke, što već neko vrijeme postaje standardno u Android svijetu.

Što se specifikacija tiče, ne spominju se u poruci postavljenoj na Weibu stoga ostaju u sferi nepoznatog do službenog predstavljanja ili iduće dojave kineskog izvora. Nastavi li Xiaomi dosadašnji trend dobrih specifikacija i prihvatljive cijene, ovakav šminkerski, lijepo dizajnirani telefon mogao bi naći mjesto u rukama mnogih zadovoljnih kupaca, osobito onih koji cijene Appleov dizajnerski izričaj.

O autoru Tomislav

Student FER-a, ljubitelj tehnologije i znanosti, gamer i zafrkant. Kupuje kineskinje s garancijom, a može i bez:)

Preporučeni članak

Snapdragon 830 će navodno imati 8 jezgri

Snapdragon 820 je trenutno jedan od najbržih čipseta na tržištu i upravo zato su se …

error: Content is protected !!