Kineski mobiteli, tableti i gadgeti » Vijesti » OPPO N3 – MEHANIČKA ROTIRAJUĆA KAMERA

OPPO N3 – MEHANIČKA ROTIRAJUĆA KAMERA

Oppo N3 predstavlja nasljednika Oppa N1, prvog tvrtkinog mobitela s rotirajućom kamerom. S obzirom da hardverski Oppove perjanice ne nude maksimum, rotirajuća kamera nudi funkcionalnost koja je unikatna upravo za Oppo uređaje. Novi N3 odlikuje jednostavan dizajn, s blago zaobljenim dnom iznad kojeg su smještne kapacitivne tipke. Obrub telefona je također blago zaobljen, a odlikuje ga i korištenje aluminijske legure inače korištene u svemirskim letjelicama. Dizajnerski, najzanimljiviji dio je smješten iznad ekrana, gdje se nalazi Oppov zaštitni znak, a to je rotirajuća kamera. Ovaj put su se odlučili za imitaciju kože na prednjem dijelu rotirajućeg mehanizma, koja se dobro uklapa s plastičnim okvirom telefona. Stražnja strana je također vrlo jednostavna, jedino što razbija monotoniju su Oppov logo i kamera koja ima zanimljivo postavljen LED fleš.

oppon301(1)

oppon306(1)

Što se zaštitnog znaka, kamere, tiče ima 16MP 1/2.3″ veličina senzora, autofokus i dual-LED fleš. Ovaj put Oppo se odlučio za korištenje motoriziranog mehanizma za rotiranje kamere što je dodatni kul faktor, iako se ne čini nevjerojatnom tehnološkom inovacijom. Jedna od novih funkcija koje omogućuje rotirajuća kamera je i automatsko stvaranje panoramske slike. Naime, potrebno je samo držati uređaj u jednoj poziciji, a kamera pomoću mehanizma rotira kameru i u određenim trenucima slika. Krajnji produkt je pohranjen kao panoramska slika. Funkcija koja možda nije od životne važnosti većini, ali bar nudi dašak novog u svijetu kamera na mobilnim telefonima. Dakako činjenica da se kamera rotira nudi i opciju korištenja dual LED fleša prilikom korištenja kamere u modu prednje kamere. To za većinu znači bolje selfije u tamnim prostorima, kao i lakše snimanje grupnih fotografija.

Tehničke specifikacije nisu apsolutni vrh trenutne ponude, ali su svakako vrlo dobre čak i za uređaj visoke klase. Srce uređaja je Snapdragon 801, uz Adreno 330 kao grafičko rješenje. Uz to N3 ima i 2GB RAMa i 32GB interne memorije uz mogućnost proširenja SD karticom veličine do 128GB. Što se memorijskog prostora tiče ne može se reći da ga na Oppu N3 manjka, što se ne bi moglo reći za mnoge trenutne konkurente u tom cjenovnom razredu, koji jednostavno ne podržavaju microSD kartice. Za nesmetan rad brine se baterija veličine 3000 mAh što bi trebalo dati zadovoljavajuću autonomiju čak i uz intenzivno korištenje. Naposlijetku ekran je veličine 5.5″ i njegova je rezolucija 1920×1080 što rezultira gustoćom pixela od 403 ppi. Oppo N3 dolazi sa Android verzijom 4.4.2 KitKat, a verzija Androida koju je Oppo ponudio zove se Color OS. Neke od dodatnih zanimljivih funkcija koje N3 nudi su i brzo punjenje baterije, do 75% u 30 minuta, čitač otiska prsta i podršku za O-Click bluetooth daljinski upravljač koji omogućuje daljinsko upravljanje kamerom ili pronalazak uređaja u slučaju da je izgubljen.

 oppon307(1)

Izlazak na internacionalno tržište trebao bi se dogoditi do kraja godine, a bit će podržane sve relevantne frekvencije za internacionalne korisnike, uz HSPA Oppo N3 podržava i LTE frekvencije. Trenutno je u ponudi samo bijela verzija, no to se može promijeniti kada se ponuda proširi i na druge države. Za kraj, ona najmanje oduševljavajuća informacija u vezi Oppa N3 je cijena, koja iznosi oko 4000 kn, preračunato u domaću valutu što bi moglo odbiti one koji traže dobar omjer uloženog i dobivenog. S druge strane, oni koji su u potrazi za nečim novim i zanimljivim, te cijene dobru kameru i inovacije vezane uz njih mogli bi investirati u kupnju Oppa N3.

O autoru Tomislav

Student FER-a, ljubitelj tehnologije i znanosti, gamer i zafrkant. Kupuje kineskinje s garancijom, a može i bez:)

Preporučeni članak

Snapdragon 830 će navodno imati 8 jezgri

Snapdragon 820 je trenutno jedan od najbržih čipseta na tržištu i upravo zato su se …

error: Content is protected !!