Kineski mobiteli, tableti i gadgeti » Yin i Yang » Dodatna oprema » Xiaomi Mi Band – prati svaki korak

Xiaomi Mi Band – prati svaki korak

Svakodnevno punjenje pametnog telefona je nešto što je postalo normalno i više se ne uzrujavamo zbog toga. Ako nabavite pametni sat koji mora biti spojen s telefonom, dobili ste još jedan uređaj čija se baterija u najboljem slučaju mora puniti svaka dva dana. Postoji li način da se barem to izbjegne? Postoji, ali ne baš s pametnim satom, nego narukvicom. Govorimo o Xiaomi Mi Bandu s baterijom koja traje 30 dana.

  • Dimenzije: 36 × 14 × 9 mm
  • Masa: 14 g
  • Materijali: kućište od polikarbonata i legure aluminija, remen od Dow Corning TPSiV-a, IP67 certifikat
  • Baterija: 41 mAh Li-Polimer
  • Funkcije: pedometar, nadziranje spavanja
  • Povezivanje: Bluetooth 4.0
  • Kompatibilnost: Android 4.4 i noviji, iOS 7 i noviji
  • Sadržaj paketa: Mi Band, punjač

mi band 1 mi band 2

Nedostatak zaslona ne mora nužno biti nedostatak. Xiaomi Mi Band se spaja s vašim pametnim telefonom gdje možete vidjeti sve informacije o dnevnim aktivnostima. Lako možete saznati jeste li uspjeli odraditi 10.000 koraka, što je zadatak koji bi svakog dana trebalo ispuniti ili pak koliko ste sati spavali. 30 minuta prije nego što se oglasi alarm, Mi Band počinje nježno vibrirati i postepeno vas buditi iz dubokog sna, bez stresa. Sustav će analizirati podatke i dati prijedloge kojima biste mogli poboljšati zdravstveno stanje. Dok je Mi Band unutar dosega Bluetooth veze, otključavanje telefona je iznimno lako, bez potrebe za upisivanjem lozinke. Ako imate neodgovoreni poziv, vibracijom će vas podsjetiti na njega.

Kako to sve funkcionira? Mi Band ima ugrađen vrlo ekonomični akcelerometar kakav koristi vojska, a proizvodi ga tvrtka ADI. Bluetooth čip također koristi vrlo malo struje i tomu možemo zahvaliti što baterija kapaciteta 41 mAh traje 30 dana. Vjerojatno ćete zaboraviti kad ste ju posljednji put napunili. Ne brinite za vodootpornost, za to je zaslužan certifikat IP67, a uređaj radi u rasponu temperatura između -20 i 70°C i s lakoćom preživi pad na mramor s visine od 1,2 m.

Ovaj nevjerojatno zgodan i ekonomičan smart band možete kupiti na web shopu Gearbest za samo 15,99 $.

O autoru Krunoslav

Građevinar po struci, no pravu ljubav pokreće struja. Desetljeće i pol iskustva u mobilnoj tehnologiji, uvijek spreman za dobru raspravu :)

Preporučeni članak

Snapdragon 830 će navodno imati 8 jezgri

Snapdragon 820 je trenutno jedan od najbržih čipseta na tržištu i upravo zato su se …

error: Content is protected !!