Kineski mobiteli, tableti i gadgeti » Mobiteli » Windows 10 Mobile na Xiaomi Mi4 mobitelima!
Xiaomi Microsoft

Windows 10 Mobile na Xiaomi Mi4 mobitelima!

Evo još jednog razloga da razmislite o kupovini jednog od najboljih kineskih mobitela iz prošle godine (ili iz 2015. u LTE varijanti mobitela). Prije par dana smo promovirali kupovinu smartfona Xiaomi Mi4 na Gearbestu uz napomenu o suradnji Xiaomija i Microsofta. Jučer je u Pekingu Microsoft organizirao prezentaciju na kojoj su odabrani vlasnici Xiaomi Mi4 mogli instalirati operativni sustav Windows 10 Mobile build 10240 na svoje mobitele (samo model Unicom, novija 4G verzija). Ovo je drugi ovakav događaj jer je prva prezentacija s flešanjem probne verzije Win10 održana tijekom lipnja.

Joe Belfiore, voditelj Microsoftove grupe za razvoj operativnog sustava se obratio sudionicima putem bloga:

Danas je veliki dan za naš Windows 10 tim ovdje u Kini … danas je prvi dan instaliranja Windows 10 sustava na odabrani broj Xiaomi Mi4 mobitela, za prvu skupinu Windows insajdera korisnika Xiaomi mobitela!

Dalje je naveo kako i sam koristi ovaj uređaj par tjedana i vrlo je zadovoljan (kao amerikanac) sučeljem na eng. jeziku. Grupa MS programera u Pekingu radi na prilagodbi sustava kineskim korisnicima. Napominje da je ovo tek početak projekta i da će uskoro proširiti krug beta testera za ovaj smartfon.

Xiaomi Windows10

Xiaomi Windows10

Kineski izvori navode da sustav radi vrlo fluidno uz samo par neriješenih problema poput BT veze, spremanja snimaka zaslona i nemogućnosti OTA nadogradnje OS-a na najnoviju verziju 10512.

O autoru Davor

Fan kineske mobilne tehnologije. Tvrdoglav, pristran, ali i upućen u najintimnije tajne dalekoistočnih proizvođača pametnih telefona. Počasni član par kineskih mobilnih foruma i ugledni (po vlastitom svjedočenju) pripadnik domaćih, bratskih, europskih i inih foruma s navedenom tematikom.

Preporučeni članak

Huawei G9 – predstavljanje 4. svibnja

Huawei je vjerojatno najaktivniji kineski proizvođač – svako malo upoznamo novi model. Nakon cijele serije …

error: Content is protected !!