Kineski mobiteli, tableti i gadgeti » Vijesti » Oppo Find 9 – Snapdragon 810 i 4G LTE Cat.9

Oppo Find 9 – Snapdragon 810 i 4G LTE Cat.9

Oppo Find 9 je nadolazeći model koji će zamijeniti prošlogodišnji Find 7, barem prema kineskom operateru Guangzhou Mobile. U tijeku su testiranja 4G LTE Cat.9 mreže čiji je teoretski maksimum 330 Mbps, no u praksi je postignuto “tek” 292 Mbps i kao jedan od uređaja koji podržava tu tehnologiju je naveden i Oppo Find 9, što bi trebalo značiti da je Find 8 preskočen ili će poslužiti kao jeftinija alternativa Findu 9, slično kao što je Find 7a zapravo Find 7 sa zaslonom manje rezolucije i manjom količinom RAM-a i ROM-a.

oppo find 9

Također je za pretpostaviti da će se u Find 9 ugrađivati Snapdragon 810 koji se unatoč (uglavnom) boljim performansama pokazao kao lošiji izbor zbog pregrijavanja. Ništa od specifikacija zapravo nije potvrđeno, ali iskreno ne očekujemo prevelika poboljšanja u odnosu na Find 7 koji je još i danas jedan od najboljih smartfona. Ako se pokaže da nismo u pravu, bit će nam drago.

O autoru Krunoslav

Građevinar po struci, no pravu ljubav pokreće struja. Desetljeće i pol iskustva u mobilnoj tehnologiji, uvijek spreman za dobru raspravu :)

Preporučeni članak

Snapdragon 830 će navodno imati 8 jezgri

Snapdragon 820 je trenutno jedan od najbržih čipseta na tržištu i upravo zato su se …

error: Content is protected !!