Kineski mobiteli, tableti i gadgeti » Vijesti » Nexus 5 (2015) – rekordan rezultat

Nexus 5 (2015) – rekordan rezultat

Gotovo je sigurno da će sljedeći Nexus smartfon biti Huawei, ali i da neće nastaviti s novim nazivom (većim brojem). Aktualni Nexus nosi oznaku 6, no to se zapravo odnosi na veličinu zaslona u inčima pa bi po takvom ovogodišnji Nexus bio 5 (2015), a zaslon će biti dijagonale 5 inča ili “tu negdje”.

nexus 5 (2015) 1

Ono što je vrlo zanimljivo je rezultat testa AnTuTu. Znamo da je AnTuTu benchmark koji provodi niz operacija i tako zajedno ocjenjuje procesor, GPU i radnu memoriju te ponekad nije mjerodavan, ali 85.530 bodova je trenutno nedostižan rezultat. Samsung Galaxy S6 je postavio rekord koji drži već mjesecima, zahvaljujući čipsetu Exynos 7420, ali njegov rezultat je slabiji za oko 15.000 bodova, što je malo manje od 20%. Koliko god smo bili iznenađeni kad smo vidjeli kako je Galaxy S6 “rasturio” konkurenciju sa Snapdragonom 810, ovo je također veliko iznenađenje. Budući da se u Nexuse uvijek ugrađivao Qualcommov čipset, pretpostavljamo da je u Nexusu 5 (2015) Snapdragon 820. Osim rezultata, AnTuTu pokazuje da je rezolucija zaslona full HD, a ne QHD, što opravdava rezultat, a možda i potvrđuje da neće biti veći od 5,5 inča.

O autoru Krunoslav

Građevinar po struci, no pravu ljubav pokreće struja. Desetljeće i pol iskustva u mobilnoj tehnologiji, uvijek spreman za dobru raspravu :)

Preporučeni članak

Snapdragon 830 će navodno imati 8 jezgri

Snapdragon 820 je trenutno jedan od najbržih čipseta na tržištu i upravo zato su se …

error: Content is protected !!