Kineski mobiteli, tableti i gadgeti » Mobiteli » Huawei razvija sljedeći Nexus?

Huawei razvija sljedeći Nexus?

Ono što je nekad bilo nezamislivo, sada bi se moglo ostvariti – Huawei je navodno dobio veliku čast razviti sljedeći Nexus, inače sedmu generaciju Googleovog telefona. Prvi je tu čast imao HTC, zatim Samsung (dvije generacije), LG (dvije generacije) i na kraju Motorola, tako da bi Huawei bio prva kineska tvrtka koja proizvodi Nexus telefon. S obzirom na kapacitet i ciljeve koje su si zadali u Huaweiju, ne bi trebalo biti problema oko snabdijevanja tržišta.

Što je poznato o Nexusu 7? To da čipset vjerojatno neće biti Kirin, nego Snapdragon 810 (vjerojatno je to bio jedan od uvjeta kod sklapanja ugovora), ekran bi se sa sadašnjih 6″ trebao smanjiti na 5,7″, ali i zadržati 2K rezoluciju. Radi se o Samsungovom ekranu koji se ugrađuje u Galaxy Note 4 i ima 515 piksela po kvadratnom inču. Naravno da možemo očekivati uske rubove oko ekrana i skener otisaka prstiju jer je to ipak danas jedan od prioriteta kad pričamo o visokoj klasi.

O autoru Krunoslav

Građevinar po struci, no pravu ljubav pokreće struja. Desetljeće i pol iskustva u mobilnoj tehnologiji, uvijek spreman za dobru raspravu :)

Preporučeni članak

Huawei G9 – predstavljanje 4. svibnja

Huawei je vjerojatno najaktivniji kineski proizvođač – svako malo upoznamo novi model. Nakon cijele serije …

error: Content is protected !!