Kineski mobiteli, tableti i gadgeti » Mobiteli » Huawei Honor 6 Plus – Odgovor na Meizu Mx4 Pro?
Honor 6 Plus

Huawei Honor 6 Plus – Odgovor na Meizu Mx4 Pro?

 

Honor 6 Plus Dual KameraPredstavljanje kvalitetnog Meizu flagship uređaja je očito natjeralo čelnike Huaweija na promptnu reakciju pa su jučer pustili prve informacije o novom uređaju u ponudi svog sub-brenda Honor. Novi model nosi naziv Honor 6 Plus i nasljednik je poznate “šestice”.

Honor 6 Plus nosi kodni naziv “Pine” a najveće promjene u odnosu na prethodnika su stražnja Dual kamera (Coolpad je s modelom Platinum Dayton ipak bio malo brži po pitanju ove zanimljive novotarije), što je simbolično sugerirano na promotivnom plakatu iako još nije navedeno u specifikacijama, veći 5.5-inčni zaslon i baterija većeg kapaciteta od 3500mAh.

Poznati su i drugi detalji poput Haas Kirin 920 8-jezgrenog procesora, 3GB radne memorije i 16GB ROM-a. Otkriven je i podatak da na tržište dolaze dva modela od kojih je nama zanimljiv onaj za mobilnu mrežu China Unicom pod oznakom PE-UL00. Ponavljamo još jednom, China Unicom uređaji su kompatibilni s EU mobilnim mrežama.

 

Huawei Honor 6 Plus ima NFC opciju a uz IC modul može poslužiti i kao daljinski upravljač. Najavljen je i kao prvi svjetski LTE Cat 6 uređaj s 8-jezgrenim procesorom koji može ostvariti protok podataka pri brzini od čak 300Mbps.

Prve najave govore da će cijena biti u skladu sa specifikacijama i u cjenovnom razredu konkurentnog Meizu uređaja što bi značilo da neće prelaziti 2500 yuana / kuna (u Kini, naravno). Glasine pak govore o 1999 yuana i sniženju cijene starijeg modela Honor 6 za čak 50%-

Detaljne specifikacije i točna cijena će biti predstavljeni na konferenciji za tisak 17. ili 18. prosinca u Šangaju.

O autoru Davor

Fan kineske mobilne tehnologije. Tvrdoglav, pristran, ali i upućen u najintimnije tajne dalekoistočnih proizvođača pametnih telefona. Počasni član par kineskih mobilnih foruma i ugledni (po vlastitom svjedočenju) pripadnik domaćih, bratskih, europskih i inih foruma s navedenom tematikom.

Preporučeni članak

Huawei G9 – predstavljanje 4. svibnja

Huawei je vjerojatno najaktivniji kineski proizvođač – svako malo upoznamo novi model. Nakon cijele serije …

error: Content is protected !!