Kineski mobiteli, tableti i gadgeti » Mobiteli » Dakele Mini Cola – 5-inčni mobitel s kvalitetnom kamerom
Dakele 2014

Dakele Mini Cola – 5-inčni mobitel s kvalitetnom kamerom

Prvo mala napomena – prilikom najave novih modela kineskih mobilnih uređaja držimo se nekakvih kriterija. Dakle, ne predstavljamo vam svaki model na kojeg naiđemo, već se držimo provjereno dobrih imena ili onih manje poznatih koji se ističu zanimljivim tehnološkim rješenjima ili posebno povoljnom cijenom.

Dakele je prošle godine izbacio na tržište dva modela mobitela pod nazivom Big Cola (ili samo Dakele) koji su dobro primljeni kod domaće (kineske) publike. Poput većine kineskih proizvođača mobitela i Dakele priprema nove modele za 2014. godinu te navodi (ovo je već ustaljena praksa ove godine :)) Xiaomi Hongmi i Huawei Honor 3c kao glavne konkurentne proizvode.

Prvi izvori otkrivaju malo informacija. Prema fotografiji na kojoj je prikazana bočna stranica uspoređena s kovanicom od jednog Yuana dalo bi se zaključiti da je debljina mobitela oko 7mm.

Dakele 2014
Prema do sada poznatim najavama, specifikacije bi trebale biti sljedeće:

  • CPU: 4-jezgreni MTK6582 @ 1.3GHz
  • Ekran: 5 inčni, rezolucije 720 x 1280 piksela
  • Memorija: 1GB/2GB RAM
  • Kamera: 8MP IMX175 s velikim otvorom blende – f/2.0 + prednja kamera od 5MP

Iz šturih i neprovjerenih podataka iskače par karakteristika s kojima će Dakele (Cola) pokušati zaokupiti pažnju potencijalnih kupaca:

– Sony IMX175 – Sony 8MP kamera, potvrđena na iPhone 5 ili Samsung top modelima.

– Tijelo debljine samo 7mm – bar prema prvim fotografijama.

– Snažna Xenon bljeskalica – Xenon je u prednosti nad standardnom LED-icom jer daje intenzivnije svjetlo (bolje noćne snimke s bljeskalicom).

– Očekivana cijena je u protuvrijednosti od oko 750Kn (u Kini)

Dakele 2014
Dakele je cijenjena marka u Kini. Modeli Big Cola i Big Cola 2 su bili među popularnijim mobitelima u Kini prošle godine. Kod nas su prošli nezapaženo, pretpostavljam zbog toga što nije uspostavljena suradnja proizvođača s poznatijim specijaliziranim trgovinama (Banggood, Geekbuying…). Ako vas zanima iskustvo s ovim brendom – iz prve ruke, pročitajte recenziju trenutnog flagship modela – Dakele 2s iz “pera” naše suradnice Eme.

O autoru Davor

Fan kineske mobilne tehnologije. Tvrdoglav, pristran, ali i upućen u najintimnije tajne dalekoistočnih proizvođača pametnih telefona. Počasni član par kineskih mobilnih foruma i ugledni (po vlastitom svjedočenju) pripadnik domaćih, bratskih, europskih i inih foruma s navedenom tematikom.

Preporučeni članak

Huawei G9 – predstavljanje 4. svibnja

Huawei je vjerojatno najaktivniji kineski proizvođač – svako malo upoznamo novi model. Nakon cijele serije …

error: Content is protected !!