Kineski mobiteli, tableti i gadgeti » Mobiteli » ASUS Zenfone 2 – Mobitel s 4GB RAM memorije!
Asus Zenfone 2

ASUS Zenfone 2 – Mobitel s 4GB RAM memorije!

Asus je napravio dobar posao u 2014. sa serijom ZenFone smartfona koji su plijenili pažnju zbog vrlo dobre kombinacije odličnog dizajna, kvalitete i povoljne cijene. ZenFone 4, 5 i 6 su predstavljeni početkom 2014. a koliko su bili uspješni vidljivo je u činjenici da je ASUS početkom travnja najavio prodaju od 5 milijuna primjeraka do kraja godine. U kolovozu je ova brojka pomaknuta na 8 milijuna što najbolje govori o popularnosti ZenFonea. Najviše dvojbi je izazvao dvojezgreni 2GHz intelov procesor Atom Z2580 koji se na kraju pokazao kao pun pogodak.

Za razliku od prethodnika, Asus Zenfone 2 već ulazi u flagship kategoriju. Ne samo radi najavljenih 4GB RAM-a, što je rekord u svijetu mobilnih uređaja, već i radi intelovog čipseta čiji je GPU i u slabijoj varijanti (Atom Z3560) u rangu Snapdragon 801 i 805 procesora.

Najbolje od svega je što će za ovakav biser biti potrebno izdvojiti 199 USD u verziji s 2GB RAM-a. U prodaji bi se trebao pojaviti tijekom drugog kvartala 2015. a 4GB model će izaći naknadno i to po cijeni od oko 330 USD.

Asus Zenfone 2

Specifikacije su vrlo zanimljive kao i cijena a Asus navodi i još nekoliko detalja: Baterija od 3000mAh se napuni do 60% u samo 40 minuta a ZenUI web preglednik ima Trend Micro zaštitu

O autoru Davor

Fan kineske mobilne tehnologije. Tvrdoglav, pristran, ali i upućen u najintimnije tajne dalekoistočnih proizvođača pametnih telefona. Počasni član par kineskih mobilnih foruma i ugledni (po vlastitom svjedočenju) pripadnik domaćih, bratskih, europskih i inih foruma s navedenom tematikom.

Preporučeni članak

Huawei G9 – predstavljanje 4. svibnja

Huawei je vjerojatno najaktivniji kineski proizvođač – svako malo upoznamo novi model. Nakon cijele serije …

error: Content is protected !!