Kineski mobiteli, tableti i gadgeti » Phableti » ZTE Nubia X8 – prve prave fotografije

ZTE Nubia X8 – prve prave fotografije

Svi vole vidjeti kako će neki smartfon izgledati i prije predstavljanja, makar i tek rendere. Imamo prave fotografije na kojima je prikazan ZTE Nubia X8 (X7 je preskočen), dugo očekivani nasljednik već pomalo zaboravljene, ali još uvijek odlične Nubije X6. Iako je Nubia Z9 Max zbog zaslona dijagonale 5,5 inča također phablet, ZTE želi imati pokriven cijeli raspon veličina zaslona, uključujući i one oko 6 inča. Nubia X8 bi trebala imati zaslon između 5,5 i 6 inča, što je dovoljno veliko, a opet znatno praktičnije od 6,44″ koliko iznosi dijagonala zaslona na X6.

nubia x8 1 nubia x8 2 nubia x8 3

Naravno da od ZTE-a nismo očekivali materijale loše kvalitete, tako da nismo iznenađeni što vidimo aluminij, a uz njega i skener otisaka prstiju. Kako veliki zasloni gube oštrinu pri full HD rezoluciji (ne tragično), Nubia X8 će dobiti 2K zaslon, a operativni sustav Android 5.0 će pokretati Qualcomm Snapdragon 810 (nije potvrđeno, ali za pretpostaviti je) i 4 GB radne memorije. Interna memorija će biti u rasponu do 64 GB, ali će se moći proširiti micro SD karticom. O kamerama nemamo nikakvih informacija, ali i tu vjerojatno nećemo ostati razočarani.

O autoru Krunoslav

Građevinar po struci, no pravu ljubav pokreće struja. Desetljeće i pol iskustva u mobilnoj tehnologiji, uvijek spreman za dobru raspravu :)

Preporučeni članak

Snapdragon 830 će navodno imati 8 jezgri

Snapdragon 820 je trenutno jedan od najbržih čipseta na tržištu i upravo zato su se …

error: Content is protected !!