Kineski mobiteli, tableti i gadgeti » Mobiteli » Zopo Color E + Color C uskoro u prodaji
Zopo Color E Color C

Zopo Color E + Color C uskoro u prodaji

Zopo je objavio tek par osnovnih informacija o ovim mobitelima koji bi se trebali pojaviti u trgovinama tijekom sljedećeg mjeseca. Poznato je da će Zopo Color E i Color C imati novi 64-bitni mediatek procesor MTK6735 i da će ih pokretati operativni sustav Android 5.0 (Lollipop).
Promotivna sličica bi dala naslutiti da se radi o uređajima namijenjenima mlađoj populaciji.

MTK6735 ima zanimljivu osobinu – podržava sve kineske mobilne mreže pa smo uvjereni da će biti kompatibilan s domaćim 3G i 4G mrežama. Ako vas zanima kakav je u usporedbi s konkurencijom možemo reći da je po procesorskoj snazi nešto jači od poznatijeg Snapdragon 410 čipseta.

Kakave bi rezultate Zopo Color mogao postići u Geekbench 3 testu možemo vidjeti iz priloženih testova za mobitel s oznakom BQ Dende.

MTK6735 Geekbench

Ovdje možete vidjeti i usporedbu ovih procesora u Geekbench te GFXBench testovima a po sirovoj snazi grafičkog koprocesora (Mali-T720 vs Adreno 306) MTK6735 je gotovo dvostruko brži od Snapdragona 410.

O autoru Davor

Fan kineske mobilne tehnologije. Tvrdoglav, pristran, ali i upućen u najintimnije tajne dalekoistočnih proizvođača pametnih telefona. Počasni član par kineskih mobilnih foruma i ugledni (po vlastitom svjedočenju) pripadnik domaćih, bratskih, europskih i inih foruma s navedenom tematikom.

Preporučeni članak

Huawei G9 – predstavljanje 4. svibnja

Huawei je vjerojatno najaktivniji kineski proizvođač – svako malo upoznamo novi model. Nakon cijele serije …

error: Content is protected !!