Kineski mobiteli, tableti i gadgeti » Mobiteli » YotaPhone 3 mobitel s obostranim ekranom – Suradnja sa ZTE-om
YotaPhone 2

YotaPhone 3 mobitel s obostranim ekranom – Suradnja sa ZTE-om

YotaPhone 3 bi se trebao pojaviti na tržištu tijekom prvog kvartala 2016. godine a u prvoj seriji će biti proizvedeno 100.000 komada mobitela.

Jučer je u ruskom veleposlanstvu u Pekingu potpisan ugovor o suradnji između Yote, ruskog proizvođača mobitela s dvostrukim ekranom, i kineske tvrtke ZTE Supply Chain Co Ltd (ZTESC). Ova tvrtka u sastavu tehnološkog giganta ZTE Corporation ima 26-godišnje iskustvo upravljanja opskrbnim lancom proizvoda a u ovom slučaju će se baviti distribucijom ruskog YotaPhone mobitela na kinesko tržište. Ovo je dobra vijest za domaće kupce jer će prisustvo na kineskom tržištu vrlo vjerojatno rezultirati i prisustvom u nama pristupačnim trgovinama.

YotaPhone 3 Yota ZTE

Naredna generacija smartfona Yota donosi vrhunske performanse po razumnoj cijeni” izjavio je za medije Vladimir Martynov, direktor tvrtke Yota Devices. Dodao je kako će novi uređaj koštati manje od 800 USD koliko je trebalo izdvojiti za YotaPhone 2 a koji se trenutno može nabaviti za oko 500 USD na eBayu.

YotaPhone je poznat po tome što je prvi smartfon na svijetu čija je poleđina iskorištena za E Ink ekran koji je stalno uključen što je moguće zbog iznimno male potrošnje energije, toliko male da se baterija troši tek pri izmjeni sadržaja ekrana. Ruski predsjednik Vladimir Putin je krajem 2014. predstavio YotaPhone 2, mobitel proizveden u Kini a projektiran u Rusiji, kineskom predsjedniku Jinpingu kao simbol suradnje Rusije i Kine na području potrošačke elektronike. U svibnju ove godine je predstavljen i u veleposlanstvu Ruske Federacije u Pekingu.

Navedene vijesti prenosi China Daily. Međutim, Russia Today donosi informacije potpuno drugačijeg sadržaja. Prema informacijama ovog glasila Yota seli proizvodnju iz Singapura u kineske pogone ZTE-a što će pojeftiniti ove mobitele za najmanje 30%. Nadalje prenose izjavu iz Yote da će u razvoju prototipa novog uređaja YotaPhone 3 sudjelovati i ZTE. Prva i druga generacija Yote je proizvedena u tvornici Hi-P u Singapuru ali proizvođač nije zadovoljio očekivanja ruskog partnera. “Kašnjenja u isporuci proizvoda i visoki troškovi proizvodnje su drastično umanjili konkurentnost Yote čija je trenutna cijena u Rusiji oko 450 USD” požalio se Martynov.

 

O autoru Davor

Fan kineske mobilne tehnologije. Tvrdoglav, pristran, ali i upućen u najintimnije tajne dalekoistočnih proizvođača pametnih telefona. Počasni član par kineskih mobilnih foruma i ugledni (po vlastitom svjedočenju) pripadnik domaćih, bratskih, europskih i inih foruma s navedenom tematikom.

Preporučeni članak

Huawei G9 – predstavljanje 4. svibnja

Huawei je vjerojatno najaktivniji kineski proizvođač – svako malo upoznamo novi model. Nakon cijele serije …

error: Content is protected !!