Asus Pegasus 2 Plus

Asus Pegasus 2 Plus

Osim zbog imena proizvođača ovaj mobitel zaslužuje pažnju radi prethodnika, modela Asus Pegasus koji je odlično prihvaćen u domovini zbog vrlo dobrog hardvera i povoljne cijene ali izvan Kine nije imao uspjeha zbog nedostatka podrške za europske mobilne mreže. Novi smartfon Asus Pegasus 2 Plus je znatno napredniji uređaj a nema ni problema s mrežnom kompatibilnošću.

Asus je sredinom ljeta najavio ovaj mobitel s internim nazivom Pegasus X550. Od hardvera tu je 5.5-inčni ekran FHD rezolucije, procesor Snapdragon 615, 3GB RAM-a i 32GB interne memorije uz kamere od 13 i 8 megapiksela i bateriju kapaciteta 3030mAh. Operativni sustav mobitela je Asusov Zen UI načinjen na bazi Androida 5.1.1.

Asus Pegasus 2 Plus

Danas smo dobili dodatne informacije koje otkrivaju da je Asus Pegasus 2 Plus vrlo zanimljiv smartfon. Prva zanimljivost je način otključavanja jer zaslon mobitela ima i dodatnu funkciju – služi kao skener dlana. Ono što nam je nedostajalo na prethodniku sada je i više nego izdašno – mobitel podržava čak sedam mobilnih frekventnih pojaseva (GSM/TD-SCDMA/WCDMA/TD-LTE/FDD-LTE/CDMA 1x/CDMA2000 EVDO) sa sedamnaest frekvencija tako da neće biti problema s prijemom domaćih 3G i 4G (LTE) mreža.

Okvir mobitela je načinjen od brušenog aluminija boje zlata dok ekran japanskog proizvođača JDI ima veliku korisnu površinu (omjer ekrana i prednje plohe mobitela) od 73.44% (iPhone 6 Plus ima 68.3%). Ova karakteristika čini ga manjim u odnosu na većinu drugih 5.5-inčnih mobitela (dimenzije su 151.8 * 75,5 * 8,3 mm).

Još jedna zanimljivost je kamera od 13MP s blendom f/2.0 i opcijom snimanja fotografija u rezoluciji od 50 megapiksela (interpolirano) što može dati snimke nešto veće kvalitete od nativne rezolucije (osobno provjereno posebnom aplikacijom za kameru na mobitelu Coolpad F1). Dodatna opcija je snimanje u osam-sekundnoj ekspoziciji.

Na kraju, cijena i datum izlaska nisu poznati ali prema poplavi novih informacija i pojavi ovog mobitela na asusovoj internet stranici, nećemo dugo čekati na službeno predstavljanje. Napominjemo da serija Pegasus pripada u niži cjenovni rang asusovih proizvoda (za razliku od ZenFone mobitela) pa se nadamo da će i cijena biti sukladna ovoj činjenici.

Stranica proizvođača

 

O autoru Davor

Fan kineske mobilne tehnologije. Tvrdoglav, pristran, ali i upućen u najintimnije tajne dalekoistočnih proizvođača pametnih telefona. Počasni član par kineskih mobilnih foruma i ugledni (po vlastitom svjedočenju) pripadnik domaćih, bratskih, europskih i inih foruma s navedenom tematikom.

Preporučeni članak

Huawei G9 – predstavljanje 4. svibnja

Huawei je vjerojatno najaktivniji kineski proizvođač – svako malo upoznamo novi model. Nakon cijele serije …

error: Content is protected !!