Kineski mobiteli, tableti i gadgeti » Mobiteli » Xiaomi na udaru kineskih medija?
Xiaomi

Xiaomi na udaru kineskih medija?

Xiaomi (čit. šjaomi) je jučer predstavio model Mi4 – četvrtu generaciju svojih flagship uređaja. Izgleda da su očekivanja bila veća od prikazanih noviteta jer Mi4 nudi tek nešto bolje karakteristike od prethodnika. Da ne bi sve ostalo na blagom razočaranju, pobrinuli su se kineski mediji i napali tvrtku zbog plagiranja i lažnog oglašavanja. Naime, Xiaomi reklamira svoj novitet kao “najbrži mobitel” što on zacijelo nije, dok se druga optužba odnosi na kopiranje oglašavanja konkurentnog proizvoda – mobitela Smartisan T1.

Smartisan OSSmartisan je kompanija koja se nedavno pojavila u Kini i, što je neuobičajen pristup, prvo se predstavila svojom verzijom androida (s nekoliko odličnih rješenja). Model T1 je, za razliku od konkurencije koja isključivo poseže za domaćim riješenjima, razvijen u SAD, u tvrtki Roberta Brunnera, bivšeg Appleovog dizajnera. Mobitel je pun jedinstvenih hardverskih riješenja, ali ga poveća cijena drži dalje od potencijalnih kupaca izvan Kine. Čitava priča oko Smartisana je vrlo zanimljiva. Ističemo samo jedan detalj – Luo Yonghao, osnivač tvrtke, je postao iznimno popularan u Kini kad je 2011. izveo pravi performance u Pekingu. Nezadovoljan vlastitim frižiderom, a još više odgovorom proizvođača na njegove pritužbe, donio ga je ispred predstavništva Siemensa i razbio ga čekićem do u komadiće.

Usput, Smartisanov logo je – čekić. 🙂

Kakve i kolike su sličnosti u postupku osvajanja kupaca, prosudite sami (lijevi stupac – Xiaomi, desni Smartisan):

Xiaomi Smartisan

O autoru Davor

Fan kineske mobilne tehnologije. Tvrdoglav, pristran, ali i upućen u najintimnije tajne dalekoistočnih proizvođača pametnih telefona. Počasni član par kineskih mobilnih foruma i ugledni (po vlastitom svjedočenju) pripadnik domaćih, bratskih, europskih i inih foruma s navedenom tematikom.

Preporučeni članak

Huawei G9 – predstavljanje 4. svibnja

Huawei je vjerojatno najaktivniji kineski proizvođač – svako malo upoznamo novi model. Nakon cijele serije …

error: Content is protected !!