Kineski mobiteli, tableti i gadgeti » Mobiteli » Xiaomi 4i – Ulazak na međunarodno tržište
Xiaomi 4i

Xiaomi 4i – Ulazak na međunarodno tržište

Xiaomi je jučer najavio međunarodnu konferenciju koja će se održati 23. travnja u New Delhiju. Osnovna tema ovog skupa će biti predstavljanje prvog internacionalnog Xiaomi uređaja koji će, sukladno navedenom, nositi jednostavno ime – Xiaomi 4i (već pogađate, ono “i” je kratica za internacionalni).
Primatelabs portal je već zabilježio prvi Geekbench 3 test načinjen ovim uređajem pa nam je tako poznat i dio hardvera. Xiaomi 4i ima 8-jezgreni procesor na taktu od 1.7GHz što bi dalo naslutiti da se radi o Snapdragon 615 čipsetu. Mobitel ima i već pomalo standardnih 2GB RAM-a a operativni sustav je, očekivano, android 5.

Xiaomi 4i Geekbench

Cijena ne bi trebala prelaziti $200 jer na tržištu imamo nekoliko kvalitetnih kineskih smartfona s istim ili nešto jačim hardverom čija cijena ne prelazi ovaj iznos (Coolpad F2, Meizu Note, Lenovo K3 Note, Jiayu S3, TCL 3N M2U…)

O autoru Davor

Fan kineske mobilne tehnologije. Tvrdoglav, pristran, ali i upućen u najintimnije tajne dalekoistočnih proizvođača pametnih telefona. Počasni član par kineskih mobilnih foruma i ugledni (po vlastitom svjedočenju) pripadnik domaćih, bratskih, europskih i inih foruma s navedenom tematikom.

Preporučeni članak

Huawei G9 – predstavljanje 4. svibnja

Huawei je vjerojatno najaktivniji kineski proizvođač – svako malo upoznamo novi model. Nakon cijele serije …

error: Content is protected !!