Kineski mobiteli, tableti i gadgeti » Mobiteli » XiaoLaJiao Pepper NX – Otključavanje otiskom s 3GB RAM-a za 150 USD?
Pepper XiaoLaJiao NX

XiaoLaJiao Pepper NX – Otključavanje otiskom s 3GB RAM-a za 150 USD?

XiaoLaJiao nanovo spušta ljestvicu kad su u pitanu cijene za određenu klasu mobitela. Iako je Coolpad odredio iznos od 160 USD za nižu srednju klasu mobitela s opcijom otključavanja pomoću otiska prsta, XiaoLaJiao ide korak dalje i na slične specifikacije i sličnu cijenu nudi bonus u vidu 3GB RAM-a i 32GB interne memorije. Sve to za 160 USD ili čak manje jer promotivni poster sugerira da bi cijena mogla biti i niža (899/999 yuana ili 140/160USD).

Pepper XiaoLaJiao NX

Osim ovog modela pod nazivom Pepper NX Plus u planu je i nešto slabija verzija mobitela, s 2GB RAM-a koja će možda i prva ugledati svjetlo dana. Naime, nedavno se na stranicama kineskog Ministarstva industrije i IT-a pojavio sličan uređaj pod oznakom 20150718 pa s velikom vjerojatnošću možemo pretpostaviti da je riječ o istom mobitelu i predstaviti vam osnovne specifikacije i tehničke fotografije.

Pepper XiaoLaJiao NX

Specifikacije XiaoLaJiao Pepper NX

 • Model: XiaoLaJiao / Pepper NX (interna oznaka: 20150718 )
 • Na tržištu: 10/2015.
 • CPU: 8-jezgreni @1.3GHz
 • Memorija: 2GB RAM + 16GB ROM + proširenje do 64GB
 • Ekran: 5.5-inčni FHD (1080 x 1920 piksela)
 • Kamera: 13MP + 5MP
 • Mreža: GSM / WCDMA (UMTS) / FDD-LTE
 • Dimenzije: 152,1 × 76,2 × 7,9 (mm)
 • Masa:  145 (g)
 • Boja: bijela, crna
 • OS: Android 5.1

Kineski mediji su danas objevili nekoliko fotografija mobitela i podatak da je 8-jezgreni procesor u stvari mediatekov MTK6753.

Brend Pepper / XiaoLaJiao ima dobar status kod kineskih kupaca i prodaje se u najboljim kineskim trgovinama mobitela (Suning, TMall, JD) ali je slabo prisutan u onima za europske i ostale ne-kineske kupce. Nedavno smo predstavili iznimno jeftin mobitel Pepper LA2-S ali ga je trenutno moguće pronaći tek u nekoliko trgovina (trgovine 1 i 2) po oko 30% višoj cijeni od kineske. Problem predstavlja i naziv samog brenda jer proizvođač za njega nije odredio neko uhu ugodno zapadnjačko ime pa se vani oglašava pod brojnim imenima: XiaoLaJiao, Honglajiao, Yusun ili Chili Pepper.

Pepper XiaoLaJiao NX

Pepper XiaoLaJiao NX

Stranica proizvođača

O autoru Davor

Fan kineske mobilne tehnologije. Tvrdoglav, pristran, ali i upućen u najintimnije tajne dalekoistočnih proizvođača pametnih telefona. Počasni član par kineskih mobilnih foruma i ugledni (po vlastitom svjedočenju) pripadnik domaćih, bratskih, europskih i inih foruma s navedenom tematikom.

Preporučeni članak

Huawei G9 – predstavljanje 4. svibnja

Huawei je vjerojatno najaktivniji kineski proizvođač – svako malo upoznamo novi model. Nakon cijele serije …

error: Content is protected !!