Kineski mobiteli, tableti i gadgeti » Mobiteli » Takee – Prvi hologafski 3D smartfon
Takee 3D Smartphone

Takee – Prvi hologafski 3D smartfon

Ime Takee vam sigurno ne pali nikakvu lampicu niti u podsvjesti, ali ovaj pod-brend kineske tvrtke Estar će sigurno ostati upamćen po pionirskom pothvatu u svijetu video tehnologije.
Premijera uređaja jednostavnog naziva Holographic je najavljena za 17. srpnja ove godine.

Na poleđini se nalaze dvije, a na prednjoj strani čak šest kamera. koje prate položaj očiju promatrača prema kojima uređaj točno projicira stereo sliku, zasebno na lijevu i desnu retinu uz pomoć specijalne tehnologije koja ovako omogućava mozgu da stvori vizuelni doživljaj identičan (ili bar vrlo nalik) prostornom doživljaju stvarnosti.

Takee zajedno s partnerima razvija i softver koji će pratiti ovaj tehnološki novitet koji se  potpuno razlikuje od onog što nudi Amazon Fire smartfon koji se nedavno pojavio na tržištu.

Vodeći proizvođači iz SAD-a u ovom području su pokazali veliki interes za konferenciju koja će se održati sredinom sljedećeg mjeseca u Pekingu.

O autoru Davor

Fan kineske mobilne tehnologije. Tvrdoglav, pristran, ali i upućen u najintimnije tajne dalekoistočnih proizvođača pametnih telefona. Počasni član par kineskih mobilnih foruma i ugledni (po vlastitom svjedočenju) pripadnik domaćih, bratskih, europskih i inih foruma s navedenom tematikom.

Preporučeni članak

Huawei G9 – predstavljanje 4. svibnja

Huawei je vjerojatno najaktivniji kineski proizvođač – svako malo upoznamo novi model. Nakon cijele serije …

error: Content is protected !!